Vladimir Putin, în vizită oficială în Italia

Vladimir Putin, în vizită oficială în Italia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va încerca să rupă izolarea sa diplomatică, prin vizita scurtă pe care o efectuează miercuri în Italia și la Vatican, în cadrul căreia se va întâlni cu premierul Matteo Renzi și va fi primit de Papa Francisc.

Vizita liderului forte de la Moscova în peninsula italiană intervine cu două săptămâni înainte ca Uniunea Europeană să adopte o decizie oficială în privința prelungirii sancțiunilor împotriva Rusiei ca urmare a anexării Crimeii și a rolului jucat în războiul din Ucraina. Deși Rusia are cu Italia relații comerciale mai bune decât cu alte țări ale Uniunii Europene, la recenta reuniune din Germania a G7 (grup din care Italia face parte) semnalele au fost clare că sancțiunile occidentale împotriva Moscovei vor fi prelungite, mai ales că situația din estul separatist al Ucrainei s-a deteriorat în ultimele zile, generând temeri privind o nouă escaladare a tensiunilor.

Potrivit agențiilor de presă ruse, vizita președintelui Putin va începe cu deschiderea, miercuri dimineața, împreună cu premierul italian, a 'Zilei naționale a Rusiei' la Expoziția universală de la Milano, după care cei doi lideri vor purta convorbiri, acestea urmând să se încheie cu declarații de presă.

Șeful statului rus se va deplasa în continuare la Roma, unde se va întâlni cu omologul său italian Sergio Mattarella, apoi la Vatican, unde va fi primit de papa Francisc, cu care va discuta situația din Ucraina și din Orientul Mijlociu.

La Vatican, unde Vladimir Putin a mai fost primit de actualul suveran pontif la 25 noiembrie 2013, președintele rus ar putea discuta și despre o posibilă întâlnire între patriarhul Rusiei, Kirill, și Papa Francisc, după cum notează Europa Liberă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”