Zece oficiali liberieni, destituiţi deoarece nu s-au întors în ţară să lupte împotriva Ebola

Zece oficiali liberieni, destituiţi deoarece nu s-au întors în ţară să lupte împotriva Ebola

Preşedinţia liberiană a publicat duminică lista cu numele a zece oficiali de rang înalt, inclusiv doi secretari de stat la Ministerul Justiţiei, destituiţi pentru că nu s-au supus unui ordin, în august, de a reveni în ţară pentru a participa la lupta împotriva epidemiei de Ebola.

Serviciile preşedintei Ellen Johnson Sirleaf au anunţat această destituire pe 26 august, fără să dezvăluie identitatea ori numărul oficialilor vizaţi. Sirleaf le-a ordonat tuturor miniştrilor să se revină din străinătate, în virtutea stării de urgenţă decretate pe 6 august în Liberia, cea mai afectată ţară de această epidemie.

Cei zece oficiali sunt destituiţi din funcţii "cu efect imediat", se arată în comunicatul oficial, care o citează pe preşedintă repproşându-le că "au dat dovadă de lipsă de sensibilitate faţă de tragedia naţională şi de nesupunere faţă de autoritate".

În plus, unui număr de cinci reprezentanţi ai unor consilii de adminsitraţie sau municipale, ale căror deplasări nu sunt supuse unei autorizări prezidenţiale, şi anume din cadrul unor comapnii petroliere, de furnizare de electricitate şi apă, le-au fost blocate toate remuneraţiile până la revenirea în ţară, se arată în text.

Această măsură vizează şi opt reprezentanţi locali, majoritatea aflaţi în posturi în provincia capitalei, Monrovia, una dintre cele în care contaminarea avansează cel mai rapid.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la descoperirea acestei febre hemoragice, în 1976, a ucis peste 2.400 de persoane, majoritatea în Liberia, dintre cele 4.784 de cazuri din Africa de Vest, potrivit ultimului bilanţ anunţat vineri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

3 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

4 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

5 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”