Zeci de persoane arestate în Europa pentru fraudarea prin internet a 6 milioane de euro

Zeci de persoane arestate în Europa pentru fraudarea prin internet a 6 milioane de euro

Forțele de poliție din mai multe state europene au arestat marți 49 de membri ai unei rețele infracționale suspectate de fraudarea, prin metoda 'phishing', a șase milioane de euro din conturi bancare din Europa, au anunțat miercuri Europol și Eurojust, transmit AFP și Reuters.

Suspecții, proveniți mai ales din Camerun și din Nigeria, au fost reținuți în Spania, Italia și Polonia, cu sprijinul polițiilor din Belgia, Marea Britanie și Georgia.

În cadrul operațiunii 'Triunghiul' au fost întreprinse 58 de percheziții. În urma investigației a reieșit că membrii rețelei au recurs la metoda 'phishing', trimițând, sub identitate falsă, e-mailuri pentru a obține datele unor persoane fizice și firme, deținători de conturi bancare din care au transferat apoi suma totală de 6 milioane de euro, într-un timp foarte scurt.

Operațiunea 'Triunghiul' a 'demonstrat că instituțiile europene și autoritățile naționale pot combate cu succes, împreună, una din formele de infracționalitate cel mai dificil de depistat', a subliniat Eurojust. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!