A înflorit prima floare în spațiu (NASA)

O fotografie cu prima floare care a crescut în spațiu a fost făcută publică de NASA și preluată într-o postare pe Twitter a lui Scott Kelly, astronaut de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Echipa de pe ISS reușise deja să realizeze o cultură de salată în spațiu, iar acum a atins un nou prag al talentului ei agronomic, când au înflorit la bord cârciumărese (Zinnia elegans) comestibile. Este prima oară când înfloresc plante în afara atmosferei terestre, relatează 7sur7.be

"Aceste plante sunt foarte fragile, așa că a fost ceva mai complicat să le creștem", spune Trent Smith, manager al Veggie Project. Echipa s-a temut de câteva ori că încercările vor eșua. "Se pare că plantelor noastre nu le merge prea bine", spunea recent Scott Kelly. "Trebuie să îl trezesc pe Mark Watney (din filmul 'The Martian' — n.r.), care doarme în mine", glumea el, în spiritul umorului cu care și-a obișnuit colegii.

În cele din urmă grădinarii din spațiu și-au atins scopul — au reușit să recolteze flori comestibile. "Dacă acest lucru funcționează, vom reuși poate să ne cultivăm propriile roșii în spațiu", a adăugat el.

Dacă de pe Pământ înflorirea micii flori portocalii pare un pas mic, pentru oamenii de știință, astronauți și viitoarele misiuni reprezintă un pas mare. Dezvoltarea unor asemenea culturi în spațiu ar putea contribui la organizarea unor misiuni mai lungi în locuri mai îndepărtate din spațiu, permițând NASA să afle mai multe despre univers. "Da, există și alte forme de viață în spațiu!", a glumit Scott Kelly pe Twitter.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …