Anonymous a atacat site-ul premierului japonez pentru a protesta față de vânarea balenelor

Anonymous a atacat site-ul premierului japonez pentru a protesta față de vânarea balenelor

Rețeaua de hackeri Anonymous a blocat joi pagina web personală a premierului japonez Shinzo Abe, în semn de protest față de intenția acestuia de a relua vânarea balenelor în zona Antarcticii, transmite agenția EFE.

Purtătorul de cuvânt al executivului de la Tokyo a recunoscut producerea unui atac cibernetic 'limitat' asupra portalului premierului Abe și a semnalat că poliția investighează dacă rețeaua Anonymous este într-adevăr în spatele acțiunii.

Guvernul japonez a decis la sfârșitul lunii trecute să reia la începutul anului 2016 pescuitul de balene în zona Antarcticii, în ciuda unei decizii a Curții Internaționale de Justiție și a protestelor internaționale pentru încetarea acestor activități. Japonia intenționează să pescuiască 333 de exemplare și susține că obiectivul urmărit este unul pur științific.

Statele Uniunii Europene, SUA, Mexic și Australia au prezentat săptămâna aceasta guvernului japonez un protest comun, solicitându-i să renunțe la vânarea balenelor, cerere susținută și de organizațiile ecologiste.

Rețeaua Anonymous a recurs la atacuri cibernetice luna trecută și pentru a protesta față de campania de pescuire a delfinilor la Taiji, oraș din vestul Japoniei, pirații informatici blocând atunci mai multe site-uri cu informații despre vânătoarea de cetacee.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Tudor Martalogu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”