Bill Gates, cel mai bogat american, împlinește 59 de ani

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, cel mai bogat american, potrivit Forbes, împlinește marți 59 de ani.

Născut la 28 octombrie 1955, în Seattle, cu numele de William Henry Gates III, Bill Gates este, la 59 de ani, consilier pe probleme de tehnologie la Microsoft, co-președinte al fundației înființată alături de soția sa și conduce numeroase afaceri, sporind-și în 2014 veniturile cu 9 miliarde de dolari, având o avere totală de 81de miliarde de dolari.

Potrivit revistei Forbes, Bill Gates a fost în perioada 1995-2009 în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din lume.

În timpul anilor de liceu a accesat sistemul de calculatoare al școlii pentru a se asigura că în clasa sa vor fi mai multe fete decât băieți.

Primul calculator pe care a început să scrie programe, la 13 ani, când era înscris la Lakeside School, a fost un Teletype Model 33 ASR. Primul program realizat de Bill Gates a fost jocul 'tic-toc-toe', în care jucătorul uman putea să se confrunte cu calculatorul. Interesul său pentru dezvoltarea programelor de calculator a fost motivația acceptată de profesorul de matematică ca el să poată absenta de la orele de clasă.

Un episod mai puțin cunoscut din cariera lui Bill Gates are legătură cu negocierile purtate, în 1990, de compania IBM cu Microsoft, ca cea din urmă să realizeze un program care să facă sistemul de operare BASIC mult mai ușor de folosit. O persoană din echipa de negociere a IBM l-a confundat pe Bill Gates cu un asistent de birou și i-a cerut să facă cafea.

Munca depusă de Bill Gates la Microsoft a fost comparată constant cu cea a competitorului său de la Apple, Steve Jobs, în special în anii 90 — considerați anii revoluției computerelor.

Căsătorit cu Melinda Ann French la 1 ianuarie 1994, cei doi au împreună două fete și un băiat. Prin intermediul fundației ce le poartă numele, 'Bill & Melinda Gates Foundation', cei doi s-au implicat în numeroase campanii umanitare și au susținut cu fonduri cercetările în domeniul medical. În România Fundația și-a propus în parteneriat cu 'International Research and Exchanges Board' să sprijine conectarea la internet a rețelei de biblioteci publice de pe teritoriul României.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …