Bucătăria bio, detoxifiantă, fără gluten câștigă tot mai mult teren

Bucătăria bio, detoxifiantă și fără gluten a tinerei chef 'healthy' Angele Ferreux-Maeght, considerată cea mai talentată din generația sa, câștigă tot mai mult teren. Ea dedică rețetele bunicii sale, ca într-o privire aruncată în urmă, dar care se vrea categoric modernă. Pe când era mică, terenul ei de joacă era grădina de zarzavaturi, iar mai târziu a urmat studii la Colegiul european de naturopatie tradițională holistică Cenatho din Paris, relatează marți leparisien.fr.

În prezent, dă sfaturi de gastronomie și sănătate în cărți de rețete — printre care 'Delicieusement green' — concepute la fel ca viața ei zilnică, 'fericită și sănătoasă'. Autoarea arată că 'bucătăria green' înseamnă gătitul sănătos, alimente biologice, fără prea multă pregătire sau prelucrare, fără produse lactate și gluten, cunoscând nu numai binefacerile acestui tip de alimentație asupra propriei sănătăți, dar și proveniența produselor. Conceptul mai cuprinde și folosirea unor instrumente de bucătărie mai neobișnuite, care permit conservarea unei cantități cât mai mari de vitamine și enzime pentru a nu pierde nimic din calitatea produselor.

'Bucătăria green' este mai mult decât o tendință a momentului, potrivit tinerei chef. Sunt preferate anumite alimente, considerate 'superalimente', care au multiple virtuți. 'Folosesc mult usturoiul, varza kale, ciupercile, algele (spirulina, de exemplu)...În plus, totul poate fi înlocuit: untul cu ulei de cocos, care rămâne stabil când este încălzit, zahărul alb (foarte acidifiant) cu îndulcitori compleți care nu duc la creșterea glicemiei (sirop de agave, zahăr de cocos, xilitol). Prin felul în care gătesc, încerc să transmit feluri simple și accesibile tuturor de a pregăti mâncarea', a adăugat Angele Ferreux-Maeght.

Gătitul fără gluten, chiar în cazul persoanelor care nu sunt alergice la această substanță, dă o stare de bine generală. Balonările și alte inconveniente sunt strâns legate de consumul de gluten.

Viitorul proiect al tinerei chef constă într-o atenție sporită acordată produselor uscate, care ar putea fi vândute peste tot, în magazinele alimentare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

4 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

5 VIDEO Scene fără precedent! Aurelian Bădulescu, pitbull-ul pesedistei din fruntea Primăriei Capitalei, l-a împ…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video