Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Bucătăria bio, detoxifiantă, fără gluten câștigă tot mai mult teren

Bucătăria bio, detoxifiantă și fără gluten a tinerei chef 'healthy' Angele Ferreux-Maeght, considerată cea mai talentată din generația sa, câștigă tot mai mult teren. Ea dedică rețetele bunicii sale, ca într-o privire aruncată în urmă, dar care se vrea categoric modernă. Pe când era mică, terenul ei de joacă era grădina de zarzavaturi, iar mai târziu a urmat studii la Colegiul european de naturopatie tradițională holistică Cenatho din Paris, relatează marți leparisien.fr.

În prezent, dă sfaturi de gastronomie și sănătate în cărți de rețete — printre care 'Delicieusement green' — concepute la fel ca viața ei zilnică, 'fericită și sănătoasă'. Autoarea arată că 'bucătăria green' înseamnă gătitul sănătos, alimente biologice, fără prea multă pregătire sau prelucrare, fără produse lactate și gluten, cunoscând nu numai binefacerile acestui tip de alimentație asupra propriei sănătăți, dar și proveniența produselor. Conceptul mai cuprinde și folosirea unor instrumente de bucătărie mai neobișnuite, care permit conservarea unei cantități cât mai mari de vitamine și enzime pentru a nu pierde nimic din calitatea produselor.

'Bucătăria green' este mai mult decât o tendință a momentului, potrivit tinerei chef. Sunt preferate anumite alimente, considerate 'superalimente', care au multiple virtuți. 'Folosesc mult usturoiul, varza kale, ciupercile, algele (spirulina, de exemplu)...În plus, totul poate fi înlocuit: untul cu ulei de cocos, care rămâne stabil când este încălzit, zahărul alb (foarte acidifiant) cu îndulcitori compleți care nu duc la creșterea glicemiei (sirop de agave, zahăr de cocos, xilitol). Prin felul în care gătesc, încerc să transmit feluri simple și accesibile tuturor de a pregăti mâncarea', a adăugat Angele Ferreux-Maeght.

Gătitul fără gluten, chiar în cazul persoanelor care nu sunt alergice la această substanță, dă o stare de bine generală. Balonările și alte inconveniente sunt strâns legate de consumul de gluten.

Viitorul proiect al tinerei chef constă într-o atenție sporită acordată produselor uscate, care ar putea fi vândute peste tot, în magazinele alimentare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 BREAKING A apărut a patra femeie, o tânără care susține că a fost violată de Gheorghe Dincă / DIICOT spune că nu…

4 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

5 Semnele de întrebare în comportamentul INML în cazul testului ADN asupra rămășițelor găsite în pădurea de lâng…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou