Capsula cargo Progress s-a dezintegrat în atmosferă (Roskosmos)

Capsula cargo Progress s-a dezintegrat în atmosferă (Roskosmos)

Capsula cargo fără oameni la bord Progress s-a dezintegrat în întregime în atmosferă, deasupra Oceanului Pacific, la o săptămână după ce operatorii de zbor ruși au pierdut controlul asupra ei, a anunțat vineri agenția spațială rusă Roskosmos, preluată de AFP. 'Capsula Progress M-27M a încetat să existe în 8 mai 2015, la 05h04 ora Moscovei (02h04 GMT). A intrat în atmosferă deasupra părții centrale a Oceanului Pacific', a arătat Roskosmos într-un comunicat.

Aproape toate aparatele spațiale de același tip se dezintegrează în atmosferă sau cad în oceane.

Operatorii de zbor ruși au pierdut controlul asupra capsulei Progress acum o săptămână, la câteva ore de la lansarea ei de o rachetă Soyuz. Progress urma să ajungă în 28 aprilie la Stația spațială internațională (ISS) pentru aprovizionare, însă misiunea ei a eșuat. Rusia lansează anual trei-patru navete cargo pentru aprovizionarea ISS.

Rezultatele comisiei de anchetă alcătuite pentru a elucida circumstanțele accidentului vor fi prezentate public înaintea datei de 13 mai, potrivit Roskosmos.

Agențiile de presă ruse, citând surse din industria aerospațială națională, au anunțat că următoarea misiune spațială în cadrul căreia vor fi transportați cosmonauți pe ISS și care urma să fie lansată în 26 mai de pe cosmodromul din Baikonur ar putea fi amânată cu două săptămâni din cauza problemelor apărute în cazul capsulei Progress. Roskosmos nu a confirmat aceste informații, însă o conferință de presă programată vineri cu cei trei membri ai echipajului acestei expediții — un american, un rus și un japonez — a fost anulată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede