Capsula Dragon a companiei SpaceX a amerizat în Oceanul Pacific

Capsula Dragon a companiei SpaceX a amerizat în Oceanul Pacific

Capsula fără echipaj Dragon a companiei americane SpaceX, lansată în luna ianuarie spre Stația spațială internațională (ISS), a revenit pe Pământ marți, amerizând în Oceanul Pacific, a anunțat societatea californiană pe Twitter.

Dragon s-a desprins de avanpostul orbital la 19h10 GMT, iar ultima parte a amerizării i-a fost frânată de trei parașute imense, transmite AFP. Capsula a adus diferite echipamente, deșeuri de pe ISS și eșantioane din experiențele științifice desfășurate în micro-gravitație. Dragon a mai avut la bord doi scafandri spațiali, care au înregistrat diferite disfuncții și pe care NASA îi va preda companiei United Technologies pentru a fi inspectați și a fi din nou folosiți de astronauții de pe ISS.

Dragon s-a conectat la avanpostul orbital pe 12 ianuarie, făcând aprovizionarea cu 2,2 tone de material. A fost a cincea misiune de aprovizionare a ISS efectuată de SpaceX pentru NASA, dintre cele 12 prevăzute în cadrul unui contract de 1,6 miliarde de dolari.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...