CAZ UIMITOR: Are cinci ani, nu a vorbit niciodată, iar tablourile ei sunt comparate cu cele ale lui Renoir sau Monet - FOTO, VIDEO

CAZ UIMITOR: Are cinci ani, nu a vorbit niciodată, iar tablourile ei sunt comparate cu cele ale lui Renoir sau Monet - FOTO, VIDEO

O fetiţă din Marea Britanie a uimit lumea cu tablourile pe care le crează, care ar putea fi confundate uneori cu opere de Monet sau Renoir, în condiţiile în care are numai cinci ani şi suferă de autism, informează CNN.

Iris Halmshaw are cinci ani, locuieşte în Leicestershire (Marea Britanie) şi nu a vorbit niciodată din cauza bolii de care suferă, informează CNN .

Părinţii fetiţei, Arabella Carter-Johnson şi Peter-Jon Halmshaw, au realizat în jurul vârstei de doi ani că fetiţa nu vorbeşte şi nici nu poate păstra contactul vizual cu oamenii. După ce copilul a fost diagnosticat cu autism, părinţii s-au gândit că pictura ar ajuta-o pe fetiţă să se exprime, astfel că i-au cumpărat pensule şi acuarele.

"De la primul desen, ea a umplut pânza cu culori şi nimic nu era întâmplător. Totul era gândit foarte bine. Ea era atât de mulţumită şi de fericită şi atunci ne-am dat seama că am găsit un mod de a intra în lumea ei şi de a interacţiona cu ea", povesteşte mama fetiţei.

Picturile realizate de Iris, la trei ani, au fost postate pe Facebook de către părinţi, iar reacţiile au fost uimitoare.

Doi ani mai târziu, cererea pentru tablourile fetei sunt foarte mari, iar presa internaţională a remarcat talentul deosebit al lui Iris. Arabella Carter-Johnson a creat chiar o pagină web ( irisgracepainting.com ), unde se vând atât tablourile originale, cât şi copii ale acestora.

Vara trecută, mai multe dintre tablourile realizate de Iris s-au vândut cu câte 1.500 de lire sterline, iar site-ul are are peste un milion de accesări.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 Priviți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”!