Cazul unei fetiţe thailandeze, cea mai tânără persoană criogenată, prezentat de BBC - VIDEO

Cazul unei fetiţe thailandeze, cea mai tânără persoană criogenată, prezentat de BBC - VIDEO

Cazul unei fetiţe thailandeze, care a murit pe 8 ianuarie, la vârsta de 2 ani, şi a devenit cea mai tânără persoană criogenată din lume, este prezentat pe larg într-un articol publicat pe site-ul BBC.

Cazul unei fetiţe thailandeze, cea mai tânără persoană criogenată, prezentat de BBC (Imagine: captura video)

Părinţii ei au dorit ca, după decesul fiicei lor, creierul acesteia să fie prelevat şi conservat la o temperatură foarte scăzută, în speranţa că, într-o bună zi, ea va putea fi readusă la viaţă. Jonathan Head, jurnalist la BBC , i-a vizitat pe părinţii fetiţei, care locuiesc la Bangkok, pentru a vedea dacă aceştia au reuşit să depăşească acel moment dificil din viaţa lor.

Unii oameni cred că păstrarea trupurilor umane prin criogenie, până când ştiinţa va găsi o modalitate pentru a readuce la viaţă acele persoane, reprezintă un pariu care îşi merită riscul, o investiţie care merită să fie făcută.

Presa internaţională a relatat pe larg cazul fetiţei Matheryn Naovaratpong, cea mai tânără persoană din lume care a fost criogenată. Ea a murit pe 8 ianuarie 2015, la vârsta de 2 ani, din cauza unui cancer cerebral.

Părinţii ei, care sunt medici, au decis să apeleze la serviciile firmei Alcor. Este aceeaşi companie din statul american Arizona care păstrează în regim de conservare corpul neînsufleţit al unei legende a baseball-ului, Ted Williams, dar şi pe cel al fiului acestuia, John Henry Williams. Alcor este, de asemenea, o companie care a fost acuzată de practici care nu sunt tocmai "demne de încredere".

Din cauza stării de sănătate tot mai precare a micuţei Matheryn, procesul de criogenie a început la Bangkok. Un angajat al companiei Alcor a fost de faţă în momentul pronunţării decesului, pentru a începe imediat procesul de "crioprotecţie" a trupului fetiţei thailandeze: îndepărtarea lichidelor corporale şi înlocuirea lor cu substanţe cu rol de antigel, care permit trupului să fie congelat, fără să sufere vătămări grave la nivelul ţesuturilor. După ce sicriul cu trupul criogenat al micuţei a ajuns în Arizona, creierul ei a fost extras şi este în prezent conservat la o temperatură constantă de -196 grade Celsius. Matheryn este cel de-al 134-lea client al companiei Alcor şi, de departe, cel mai tânăr client al firmei americane.

Costurile nu sunt deloc mici. Neurocrioprezervarea costă 80.000 de dolari. Dar, dacă pacienţii doresc un tratament complet pentru corpul lor, costul final este de 220.000 de dolari. Compania Alcor sugerează că aceste tarife sunt finanţate prin intermediul unei poliţe de asigurare de viaţă.

Părinţii lui Matheryn au plătit însă cu bani lichizi, deoarece "aveau mai multe resurse financiare decât media populaţiei", a precizat compania americană.

Alcor, concepută ca o organizaţie non-profit, este liderul mondial în domeniul serviciilor de "extindere a vieţii". Firma americană conservă la temperaturi extrem de joase creierele sau trupurile neînsufleţite ale clienţilor săi, în speranţa că, într-o bună zi din viitor, descoperirile din domeniul tehnologiei medicale vor permite readucerea lor la viaţă sau crearea unor trupuri noi pentru creierele lor.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...