Cea mai mare trufă din lume, vândută la licitaţie pentru peste 61.000 de dolari

Cea mai mare trufă din lume, vândută la licitaţie pentru peste 61.000 de dolari

O trufă albă provenind din Italia, despre care se spune că este cea mai mare din lume, a fost vândută pentru 61.250 de dolari la o licitaţie care a avut loc la New York, informează casa Sotheby's.

Trufa, care cântăreşte 1,89 kilograme, a fost cumpărată de o persoană din Taiwan, care a licitat prin telefon, potrivit Sotheby's.

Ciuperca uriaşă a fost descoperită în Italia, săptămâna trecută, de Sabatino Truffles, unul dintre cei mai mari furnizori de trufe.

Trufele albe, unele dintre cele mai râvnite delicatese din lume, pot fi găsite în anumite regiuni din Italia din octombrie până în decembrie. Se găsesc în păduri şi pot fi descoperite de vânători experimentaţi şi câini special antrenaţi. Trufele variază în mărime şi sunt evaluate în funcţie de aromă.

Potrivit Sotheby's, aceasta este cea mai mare trufă descoperită vreodată. Este de două ori mai mare decât cea care deţinea recordul anterior, vândută în 2010 pentru 417.200 de dolari, deşi cele două preţuri de adjudecare nu sunt neapărat comparabile, potrivit Sotheby's. Licitaţia din 2010 a avut loc în timpul unei cine caritabile din Hong Kong, în timp ce pentru trufa care a fost vândută sâmbătă a licitat un singur cumpărător.

Familia Balestra, care deţine Sabatino Truffles, spune că încasările vor fi donate unor organizaţii de caritate.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...