Curcanii Cheese și Mac au fost grațiați de Barack Obama de Ziua Recunoștinței

Curcanii Cheese și Mac au fost grațiați de Barack Obama de Ziua Recunoștinței

Președintele american Barack Obama a păstrat tradiția de Ziua Recunoștinței și 'a grațiat' doi curcani, Cheese și Mac, în cadrul ceremoniei tradiționale desfășurată la Casa Albă, scrie agenția DPA.

Obama a spus că își exercită prerogativele legale, glumind că aceste grațieri vor fi cele mai discutate măsuri executive ale sale din această lună. Ceremonia de la Casa Albă de 'grațiere' a celor doi curcani, care cloncăneau blând, a creat o atmosferă destinsă, suspendând pentru moment tensiunea politică apărută săptămâna trecută în Congres, după discursul președintelui american privind imigrația.

Obama a continuat să glumească spunând că acești doi curcani, contrar așteptărilor, 'și-au depășit condiția' și nu vor mai ajunge pe masă de Ziua Recunoștinței. Pe pagina de Facebook cei care au votat l-au preferat pe Cheese, un curcan de 22,2 kilograme, în schimb Mac, 21,3 kilograme, a strâns mai puține voturi. Amândoi vor merge la ferma Turkey Hill din Leesburg, Virginia.

Cele două fiice ale președintelui american, Malia, 16 ani, și Sasha, 13 ani, au participat la ceremonie, însă nu au vrut să-l mângâie pe Cheese, așa cum a făcut tatăl lor.

Apoi familia Obama a participat la o acțiune de binefacere în care a donat doi curcani 'care nu au reușit să scape', după cum a constat Barack Obama, și a împărțit pachete cu alimente unor familii nevoiașe.

Sărbătoarea de Ziua Recunoștinței reunește familiile americane în jurul mesei, cu mâncarea specifică — friptură de curcan, asezonată cu sos de afine și cu garnitură de legume în care cartofii dulci, dovleacul și porumbul dulce sunt omniprezente. La desert sunt nelipsite plăcintele cu dovleac.

Încă din 1947, National Turkey Federation oferă Casei Albe de Ziua Recunoștinței câte un curcan, iar tradiția grațierii datează din 1963 când președintele John F. Kennedy a grațiat curcanul primit de Ziua Recunoștinței trimițându-l înapoi la fermă spunând 'să-l mai lăsăm să crească'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi