De la viaţa obişnuită la regalitate: 26 de oameni obişnuiţi care au ajuns în familii regale

De la viaţa obişnuită la regalitate: 26 de oameni obişnuiţi care au ajuns în familii regale

Oamenii adoră poveştile cu prinţi şi prinţese, iar acestea sunt cu atât mai captivante cu cât un membru al familie regale se căsătoreşte cu un om obişnuit, iar aici nu putem să nu ne amintim festinul mediatic prilejuit de căsătoria lui Kate Middletown cu prinţul William.

Abdicarea neaşteptată a regelui Spaniei a adus-o în prim plan pe cea care va deveni noua regină, o fostă prezentatoare TV, nepoata unui şofer de taxi. Letizia Ortiz s-a căsătorit cu prinţul Felipe de Bourbon, moştenitor al coroanei regale, în 2004, iar publicul este fascinat, de atunci, de relaţia lor.

Business Insider prezintă 26 de oameni obişnuiţi din toate colţurile lumii care au intrat, prin căsătorie, în familii regale.

Maxima Zorreguieta a devenit regină în Olanda

Titlul oficial: Regina Consoartă a Olandei

Maxima l-a întâlnit pe Willem-Alexander, potenţial moştenitor al coroanei olandeze, în Spania, în timpul Târgului de primăvară de la Sevilla. Cuplul a povestit ulterior în interviuri că Maxima habar nu avea că îşi petrece timpul alături de un prinţ şi chiar a crezut că acesta glumeşte în momentul în care i-a spus adevărul.

Cei doi s-au căsătorit la 2 februarie 2002 şi au împreună trei fiice. Willem-Alexander a urcat pe tronul Olandei la 30 aprilie 2013, iar Maxima a devenit regină.

Jetsun Pema a devenit regină în Bhutan

Titlul oficial: Majestatea Sa, Regina Buthanului

Prinţul din Buthan a întâlnit-o pentru prima oară pe Jetsun la un picnic cu familia, atunci când ea avea 7 ani, iar el 17. El i-a spus că, dacă atunci când vor deveni adulţi vor fi în continuare singuri, se vor căsători. Şi şi-a ţinut promisiunea: la 13 octombrie 2011, regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck s-a căsătorit cu mireasa sa, în vârstă de 20 de ani, într-o ceremonie tradiţională budistă.

Christopher Thomas s-a căsătorit cu o prinţesă din Uganda.

Titlul oficial: Domnul Christopher Thomas

Prinţesa Ruth Komuntale, din Uganda, studia la Universitatea Americană din Washington DC atunci când l-a întâlnit pe Christopher Thomas, un contabil ce lucra pentru Discovery Channel în Silver Spring. Au început să se întâlnească, iar Christopher a cerut-o în căsătorie într-un restaurant.

Abia la un an de la logodnă a realizat Christopher cât de integrată era Ruth în Regatul ugandez Tooro. Cuplul s-a căsătorit la 17 noiemebrie 2012, în Uganda, însă căsătoria nu a durat mai mult de un an.

Kate Middleton a devenit ducesă de Cambridge.

Titlul oficial: Înălţimea Sa Regală, Ducesa de Cambridge

Kate şi William s-au întâlnit în 2001, la Universitatea St. Andrew din Scoţia şi s-au întâlnit, sporadic, pentru aproape 10 ani.

Căsătoria lor a avut loc la 29 aprilie 2011 şi a reprezentat un fenomen mondial. Perechea este permanent în atenţia publicului. Kate a dat naştere primului copil, Prinţul George, în iulie 2013.

Rania Al Yassin a devenit regina Iordaniei

Titlul oficial: Regina Consoartă a Iordaniei

Rania lucra la reprezentanţa Apple de la Amman când la întâlnit pe, atunci, prinţul Abdullah al II-lea, la o petrecere organizată de sora sa. Se pare că a fost dragoste la prima vedere, iar cei doi s-au logodit  două luni mai târziu.

Abdullah al II-lea a urcat pe tron şi a devenit rege al Iordaniei în februarie 1999, iar o lună mai târziu, la 22 martie, cuplul s-a căsătorit. Cei doi au patru copii.

Letizia Ortiz Rocasolano va deveni regină a Spaniei.

Titlul oficial: Înălţimea Sa Regală, Prinţesa Asturiei

Fostă jurnalistă a CNN, Letizia realiza un reportaj despre o scurgere de petrol pe ţărmul Galiciei, în 2002, atunci când l-a întâlnit pe prinţul Felipe al Spaniei, care venise să viziteze oamenii afectaţi de dezastru.

S-au îndrăgostit pe loc şi s-au căsătorit la 22 mai 2004. Cuplul are două fiice.

Letizia va deveni regină a Spaniei, ca urmare a abdicării regelui Carlos, în urmă cu câteva zile.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...