Depardieu este dispus să "moară pentru Rusia", țara sa adoptivă

Depardieu este dispus să "moară pentru Rusia", țara sa adoptivă

Milionarul actor francez Gerard Depardieu, care s-a mutat în Rusia acum câțiva ani pentru a scăpa de plata unei taxe de 75 % din venituri aplicate super-elitelor, spune ca este "gata să moară" pentru patria sa adoptivă, scrie agenția DPA.

"Sunt gata să mor pentru Rusia, deoarece acest popor este puternic. Nu văd motivul pentru a muri ca un idiot în Franța de astăzi", a spus Depardieu pentru numărul din iunie al revistei Vanity Fair.

Depardieu, care a jucat în aproximativ 170 de filme de la sfârșitul anilor 1960, spune că a realizat atât de mult în viață, încât este pregătit să o încheie.

"Am trecut prin toate acestea. Nu sunt mulți oameni care pot spune că pot muri acum ", a afirmat el, potrivit unei avanpremiere a interviului prezentate pe site-ul francez de știri 'Voici'.

Depardieu, în vârstă de 66 de ani, a fost lăudat anul trecut de revista franceză de cinema 'So Film' că poate bea 14 sticle de vin pe zi în ciuda faptului că a suferit în urmă cu peste un deceniu cinci by-pass-uri cardiace.

La sfârșitul anului 2012, când a fost propus așa-numitul "impozit suplimentar" din Franța — 75% pe venitul anual mai mare de 1 milion de euro — Depardieu a amenințat că își va rupe pașaportul francez. El s-a dus în Rusia, unde impozitul pe venit este de 13%, și curând după aceea i s-a acordat cetățenia rusă la ordinul președintelui Vladimir Putin, amintește DPA.

Franța a scăzut anul acesta supertaxa pe fondul presiunii politice și a încasărilor insuficiente, mai notează agenția citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu