Două foci gemene s-au născut într-un parc maritim din China

Două foci gemene s-au născut într-un parc maritim din China

Un caz rar de naștere a două foci gemene din specia 'Phoca vitulina' s-a înregistrat într-un parc maritim din provincia Liaoning din nord-estul Chinei, informează agenția Xinhua.

Unul dintre cei doi pui de sex masculin s-a născut miercuri la ora locală 1:40 și după aproximativ o oră s-a născut și cel de al doilea pui din această specie cunoscută sub numele comun de 'Harbour Seal' sau 'Common Seal', potrivit website-ul parcului maritim Dalian Shengya Ocean World din orașul Dalian, capitala provinciei Liaoning.

Acestea sunt considerate în China primele foci gemene născute din părinți captivi. Parcul maritim în care s-au născut cei doi pui gemeni este o bază de reproducere importantă pentru animale, care se află sub protecție la nivel de stat în China, precizează Xinhua.

Micile foci gemene au o greutate de 8,8 kg și, respectiv 8,2 kg, fiind într-o stare bună de sănătate, menționează website-ul citat.

Focile din această specie sălbatică trăiesc în largul coastelor Americii de Nord, în nordul Europei și în Asia de nord-est. În China, ele trăiesc în golful Liaodong din Marea Bohai.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale