Ducesa de Cambridge l-a fermecat literalmente pe președintele chinez, care aproape că a uitat de regină

Ducesa de Cambridge l-a fermecat literalmente pe președintele chinez, care aproape că a uitat de regină

Președintele chinez, Xi Jinping, aflat în vizită în Marea Britanie, își va aminti în mod special de această călătorie. Prima zi a vizitei s-a încheiat cu un banchet oficial la Palatul Buckingham oferit de regina Elisabeta a II-a, la care au participat peste 170 de invitați, între care soțul reginei, prințul William și soția acestuia, Kate.

Îmbrăcată într-o rochie roșie superbă (o simplă coincidență — scrie ziarul francez), creație a designerului englez Jenny Packham, și cu o foarte frumoasă tiară încrustată cu diamante în formă de floare de lotus, ducesa de Cambridge l-a fermecat literalmente pe demnitarul chinez care aproape că a uitat de regină, scrie miercuri Le Parisien. Prințul William, instalat alături de Prima Doamnă a Chinei, arunca priviri un pic geloase spre liderul Partidului Comunist chinez ...

La banchet au fost prezenți și prim-ministrul David Cameron și liderul opoziției, Jeremy Corbyn. Meniul a inclus file de calcan și vânat, iar servirea s-a făcut pe muzică populară chinezească.

Prima zi a vizitei, marți, a fost marcată pe întreg parcursul programului de fastul ce însoțește în mod tradițional vizitele de stat în Marea Britanie: o plimbare cu trăsura regală pe bulevardul The Mall, un discurs în parlament la Palatul Westminster și un ceai oferit la Clarence House, reședința oficială a prințului Charles, în sunetul harpistei oficiale a moștenitorului tronului britanic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?