ELICOPTERE Airbus, puse la dispoziţia clienţilor Uber

ELICOPTERE Airbus, puse la dispoziţia clienţilor Uber

Uber şi Airbus au semnat o colaborare pentru un proiect pilot în cadrul căruia constructorul de aparate de zbor va pune la dispoziţia Uber Technologies elicoptere care să transporte persoane pe perioada Festivalului de Film Sundance din Utah.

Uber va pune la dispoziţai clienţilor şi ELICOPTERE Airbus (Imagine: AFP/MEdiafax Foto)

Reprezentanţii celor două companii s-au arătat încântaţi de colaborare şi susţin că, în cazul în care evenimentul din Utah va fi un succes, Uber ar putea continua închirierea aparatelor de zbor.

”Este un proiect pilot, vom vedea cum va evolua, dar suntem foarte încântaţi”, a declarat Tom Enders, CEO Airbus pentru The Wall Street Journal. Reprezentantul constructorului european de aparate de zbor a refuzat să ofere orice date financiare despre proiect, spunând, însă, că Airbus va pune la compania Uber elicoptere model H125 şi H130.

Uber Tehnologies, care a lansat în 2009 o aplicaţie de smartphone foarte populară ce permite utilizatorilor să închirieze vehicule pentru excursii în mare parte locale, şi-a extins recent ofertele pentru alte mijloace de transport: rişte în India şi bărci în Turcia.

Compania americană a mai testat aplicaţia UberChopper, pentru elicoptere, între Manhattan şi The Hamptons în 2013 şi la evenimente precum Festivalul de Film de la Cannes în mai 2015 şi la Festivalul de Muzică şi Arte Bonnaroo din Iunie. În cadrul acestor evenimente Uber a încasat între câteva sute şi câteva mii de dolari pentru fiecare cursă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...