Expoziţia "beautiful", în care Sibiul apare ca un oraş idilic, vernisată la Berlin

Expoziţia de fotografie "beautiful", în care artista de origine română Loredana Nemes revizitează locurile natale, iar Sibiul apare ca un oraş idilic, va fi vernisată pe 24 aprilie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, informează instituţia.

Expoziţia "beautiful", în care Sibiul apare ca un oraş idilic, vernisată la Berlin (Imagine: icr.ro)

Expoziţia prezintă o selecţie de imagini din cel mai recent album al fotografei, publicat sub acelaşi titlu în 2013, la editura Hantje Cantz.

De asemenea, la vernisajului expoziţiei va avea loc o discuţie între Loredana Nemes şi Thomas Böhm, directorul de programe al Festivalului Internaţional de Literatură din Berlin, despre fotografiile şi textele incluse în această apariţie editorială.

Totodată, Loredana Nemes va citi din volumul său, atât în limba română, cât şi în germană.

În seria sa dedicată oraşului Sibiu, Loredana Nemes revizitează locurile natale, fotografiindu-le cu nostalgia lipsită de patos şi însoţită de mult umor. În aceste fotografii, Sibiul apare ca un oraş idilic, în care oamenii au încă timp de petrecut în aer liber, stând la taclale cu vecinii, iar copiii zburdă desculţi în peisajul natural puţin atins de civilizaţie. Perspectiva idilică este completată de surprinderea ironică a unor secvenţe comice din viaţa localnicilor, precum şi a unor personaje bizare.

Cariera de fotograf independent a Loredanei Nemes a început în 2001, când s-a mutat la Berlin. Din anul 2006, aceasta predă arta fotografiei la Kunsthochschule Berlin Weißensee. Demarat în anul 2005, proiectul său "Under Ground", pentru care a călătorit la Londra, Paris, Berlin, Moscova, New York şi Bucureşti, s-a materializat într-un volum care a fost nominalizat pentru Deutscher Fotobuchpreis 2008.

Cartea sa "Beyond" a fost distinsă cu premii importante, precum Photocontest "Fremde Heimat", nominalizarea la Deutscher Fotobuchpreis şi Förderpreis des Europäischen Monats der Fotografie Berlin 2010/2011. Anul trecut, Loredana Nemes a câştigat bursa oferită de Fundaţia Robert-Bosch pentru proiectul "beautiful". Lucrările sale au fost expuse în numeroase expoziţii personale şi de grup, la Frankfurt am Main, Düsseldorf, Berlin, Hamburg, Arles, Cropredy, Köln, Tampere şi Almaty.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I