FOTO „M-am săturat de nenorocita asta de caritate“: multimilionar părăsit de nevastă pentru că este prea generos

FOTO „M-am săturat de nenorocita asta de caritate“: multimilionar părăsit de nevastă pentru că este prea generos

Povestea a început atunci când Shirley, soţia lui Brian Burnie, britanicul cu inimă mare, s-a îmbolnăvit de cancer la sân. Bărbatul a fost atât de fericit atunci când Shirley s-a vindecat, încât donaţiile către fundaţii şi asociaţii care sprijină bolnavii de cancer au devenit o adevărată dependenţă pentru el. 

 Brian, în vârstă de 70 de ani, a vândut vila familiei, în valoare de 20 de milioane de euro şi a scos la licitaţie o mare parte din bunuri, următorul pas fiind înfiinţarea propriei sale fundaţii de caritate în 2009. „Nu sunt interesat de cărămizi şi mortar. Nu ma interesează deloc posesiunile materiale”, declara Brian. 

 Ironia situaţiei constă, însă, în faptul că faptele sale lipsite de egoism, care au inspirat o mulţime de oameni, au îndepărtat-o pe Shirley, iubirea vieţii sale.

 „Nu vreau să arunc totul la gunoi. Aveam nevoie de o casă şi de un venit, pentru că avem trei copii. Voiam siguranţă pentru noi şi familia noastră. El a luat frâiele asupra vieţii sale şi nimic altceva nu a mai avut importanţă. Îi spuneam că sunt o mulţime de lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, însă pentru el conta doar caritatea şi iar caritatea”, a povestit Shirley, potrivit publicaţiei britanice „Mirror”.


După ce au vândut vila de lux din Doxford Hall în care locuiau, cuplul a cumpărat o locuinţă modestă în Morpeth, Northumberland, preferând viaţa simplă în locul luxului. Problema care a pus capac a apărut când Shirley a aflat că soţul său cumpărase, fără ştirea ei, o altă casă. „M-am gândit că are un motiv pentru care a păstrat tăcerea şi am presupus că a decis că mariajul nostru a luat sfârşit şi că mă va părăsi”, a declarat femeia. „Nu am câştigat lupta cu cancerul pentru a-mi petrece toată viaţa într-o casă ca asta, făcând totul pentru alte persoane. M-am saturat de nenorocita asta de caritate şi de toată munca – cu toţii ne-am săturat”, a adăugat Shirley. 

 Intervievat de „Mirror”, Brian spune o poveste diferită de cea a lui Shirley. „Nu am vrut niciodată să ne despărţim. Nu intenţionam să locuiesc în casa aceea. Am cumpărat-o tot în scopuri caritabile, însă nu am folosit-o din varii motive. Acum îmi pare rău. Aş fi putut face altceva mai bun cu banii ăia”, spune bărbatul.

 Pe lângă faptul că şi-a donat întreaga avere pentru fundaţia care ajută pacienţii asigurându-le transportul gratuit de la un spital la altul, Brian a început să petreacă tot mai mult timp muncind. Uneori, bunul samariteanl muncea chiar şi 12 ore pe zi, iar timpul acordat familiei s-a redus tot mai mult. Astfel, Shirley a decis să puncă punct mariajului, după 30 de ani împreună.

Brian Burnie locuieşte acum într-un apartamentu modest deasupra sediul fundaţiei sale de caritate. FOTO Mirror

 Brian Burnie este de părere că trăim într-o societate egoistă şi lacomă şi că dacă ne expunem copiii la acte de generozitate încă de la vârste fragede, există posibilitatea ca aceştia să realizeze cât de important este să îi ajute pe ceilalţi.

 Aveam bani cât să-mi ajut copiii toată viaţa, însă cred că ar fi fost greşit. Trebuie să îşi facă propria cale. Eu m-am născut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi am crescut ştiind că din puţinul pe care îl ai, trebuie să împarţi cu alţii, a adăugat inimosul britanic.

 Deşi nu are studii superioare, Brian are un talent nativ în afaceri, ceea ce l-a ajutat să strângă o avere considerabilă. De la băiatul care livra cumpărăturile vecinilor, acesta a ajuns inginer, iar mai apoi a ajuns să deţină propria sa companie de construcţii. După câteva afaceri cu petrol, averea familiei Burnie a tot crescut, însă nimic nu l-a făcut mai fericit pe Brian, cum el însuşi declară, decât să ofere totul altora.

 Milionarul cu inimă de aur era, probabil, bărbatul perfect în ochii multor femei, însă Shirley a fost unica lui iubire. Femeia l-a susţinut la început şi i-a înţeles pasiunea, ea însăşi făcând acţiuni caritabile – aceasta a organizat o masă pentru 5.000 de veterani de război chiar în curtea casei lor. Totuşi, la un moment dat, generozitatea bărbatului a scăpat de sub control. Dacă unii ar crede că acţiunile acestuiai sunt romantice, Shirley le descrie ca fiind „nebuneşti”. „Sunt fericită să mă implic în asemenea activităţi, însă Brian a scăpat de sub control. A făcut ce a vrut. Tot auzim că niciodată nu a fost mai fericit decât acum , lucru destul de dureros, având în vedere că am avut o familie frumoasă, o relaţie care a durat 30 de ani şi trei copii. Însă asta a fost alegerea lui”, povesteşte Shirley resemnată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”