Fotograful Cătălin Ilniţchi, rănit grav în incendiul din Colectiv, a fost transferat în Israel

Fotograful Cătălin Ilniţchi, rănit grav în incendiul din Colectiv, a fost transferat în Israel

Fotograful Cătălin Ilniţchi, în vârstă de 30 de ani, care a fost rănit grav în incendiul din clubul Colectiv, a fost transferat duminică la spitalul Sheba - Tel Ha Shomer din Israel.

Fotograful Cătălin Ilniţchi, rănit grav în incendiul din Colectiv, a fost transferat în Israel (Imagine: Facebook)

Cătălin Mircea Ilniţchi a fost una dintre persoanele rănite grav în tragedia din clubul Colectiv. În momentul declanşării incendiului, tânărul fotograf se afla chiar lângă scena pe care concerta trupa Goodbye to Gravity. Ulterior, el a fost internat la Spitalul "Floreasca" din Bucureşti, fiind în stare critică, potrivit relatărilor de pe Facebook ale apropiaţilor acestuia.

Cătălin Ilniţchi este din Buzău şi este colaborator al unei publicaţii pentru iubitorii muzicii rock. Pe 30 octombrie, el a ajuns la concertul Goodbye to Gravity, din clubul Colectiv, în ultimul moment, după ce ar fi fost anunţat de un coleg că nu poate ajunge la eveniment pentru a face poze.

În ultimele zile, pe Facebook au apărut numeroase apeluri de ajutorare a fotografului Cătălin, oamenii fiind rugaţi să doneze sânge pentru acesta. El are o grupă de sânge rară, AB. De asemenea, la Banca Transilvania, pe numele mamei lui Cătălin, Tamara Adina Neagu, au fost deschise trei conturi în care pot fi făcute donaţii.

Totodată, compania Intermedicas a anunţat pe site-ul propriu că a evacuat aerian, duminică, la ora 13:00, încă un pacient român rănit în clubul Colectiv, respectiv pe Cătălin Ilniţchi, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, care va fi internat la spitalul Sheba - Tel Ha Shomer din Israel.

"Pacientul a fost internat în seara zilei de 30 octombrie 2015, în urma incidentului din clubul Colectiv. Acesta prezenta arsuri termice pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului, însă au fost deosebit de afectaţi plămânii şi căile respiratorii. În urma vizitei profesorului Linton David-Michael, Directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center, partener Intermedicas, s-a decis evacuarea aeriană a pacientului la spitalul Sheba - Tel Ha Shomer din Israel, cel mai mare centru medical din Orientul Mijlociu", se spune într-un anunţ publicat duminică pe site-ul intermedicas.com.

Potrivit aceluiaşi anunţ, în perioada 4 - 7 noiembrie, profesorul Linton alături de echipa Intermedicas şi de reprezentanţi ai Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria au vizitat pacienţi de la Spitalul Clinic de Urgenţe Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Prof. Dr. Bagdasar-Arseni, Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" şi Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

"La recomandarea profesorului Linton au fost evacuaţi până în acest moment, în Israel, 2 pacienţi la spitalul Hadassah şi, respectiv, la spitalul Sheba - Tel Ha Shomer", se mai spune în acelaşi anunţ.

Potrivit aceleiaşi surse, o altă persoană rănită grav în incendiul din clubul Colectiv - Cristian Matei - a fost transferat, pe 6 noiembrie, de la Spitalul Bagdasar-Arseni la spitalul Sheba - Tel Ha Shomer din Israel.

Cristian Matei, în vârstă de 40 ani, căruia prietenii îi spun Mumu, este editor al site-ului stirileprotv.ro. Acesta a fost internat într-un spital din Bucureşti, în seara zilei de 30 octombrie, în urma incendiului din clubul Colectiv, şi prezenta arsuri termice multiple de gradul 3 pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului, precum şi arsuri ale căilor respiratorii, se mai spune pe site-ul Intermedicas.

Tot în Israel, la spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, a fost transferată, pe 4 noiembrie, şi Teodora Maftei, care a fost la rândul său rănită grav în incendiul din clubul Colectiv, conform Intermedicas.

Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei, editor la Pro TV, are 36 de ani. Teodora Maftei a fost operată în trecut de şapte ori, din care de trei ori pe creier. Ea suferă de chist arahnoidian de fosă posterioară, o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă. Acesta nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Din cauza aceasta, Teodora a avut şi o tromboză venoasă (i s-au spart două vene pe creier) şi a făcut o criză de epilepsie.

Bilanţul persoanelor decedate în tragedia din clubul Colectiv a ajuns la 44, după ce duminică au murit alţi trei răniţi internaţi în spitale din Bucureşti, iar alţi nouă au decedat sâmbătă, şapte în clinici din Capitală şi doi în Olanda, unde au fost transferaţi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...