Greşeala pe care o facem cu toţii când aplicăm antiperspirantul

Greşeala pe care o facem cu toţii când aplicăm antiperspirantul

Multe persoane au obiceiul să de dea cu antiperspirant dimineaţa, înainte de a ieşi din casă, convinse fiind că pielea de la axilă are nevoie să „respire“ peste noapte. Medicul dermatolog Dee Anna Glaser, preşedinte şi membru fondator al Societăţii Internaţionale de Hiperhidroză, spune că momentul în care aplicăm antiperspirantul influenţează eficienţa lui pe parcursul zilei. Iar cel mai bun moment este seara, înainte de culcare, pentru că doar în acest fel lăsăm suficient timp de acţiune substanţelor care împiedică transpiraţia, susţine specialistul american.

„Pe timpul nopţii, pielea secretă o cantitate optimă de transpiraţie, atât cât să permită absorbţia eficientă a ingredientului activ din compoziţia antiperspirantului, care ajunge în canalele glandelor sudoripare“, explică dr. Dee Anna Glaser într-un interviu acordat publicaţiei americane The Huffington Post.

Pe de altă parte, când îl aplicăm dimineaţa, după ce facem duş, corpul secretă o cantitate prea mare de transpiraţie pentru a permite o bună absorbţie a substanţelor  din antiperspirant, mai spune medicul.

Antiperspirantul aplicat seara ne va proteja la fel de mult peste zi dacă facem duş dimineaţa şi chiar dacă ne epilăm în zona axilelor. Prin urmare, nu este nevoie să-l aplicăm din nou la primele ore, pentru că efectul se menţine.

La fel de important precum momentul din zi în care folosim antiperspirantul este şi modul în care îl aplicăm. Una dintre reguli este ca pielea să fie curată şi uscată. Nu se recomandă aplicarea lui imediat după duş, când pielea este încă umedă (chiar dacă ne-am şters cu prosopul), pentru că apa împiedică absorbţia optimă a aluminiului - substanţa din compoziţia antiperspirantelor care ne fereşte de transpiraţie şi de mirosuri neplăcute.

O regulă la fel de importantă este să nu exagerăm cu stratul de antiperspirant întins pe piele. Două-trei aplicări repetate în sus şi în jos sunt suficiente pentru a oferi o protecţie îndelungată.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

3 Așa o fi?

4 Adevăruri devastatoare / Cei mai deștepți dintre „băieții deștepți” care ne-au scumpit energia. Oare procurorii …

5 Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de pr…