Greşelile pe care le facem atunci când gătim carne şi spaghete

Greşelile pe care le facem atunci când gătim carne şi spaghete

Ce poate fi mai uşor decât să fierbi paste? Ei bine, pentru a obţine paste care nu rămân lipite imediat ce au luat contact cu apa nu trebuie doar să punem un strop de ulei în apă, aşa cum am auzit de multe ori, pentru că uleiul are prostul obicei de a se ridica la suprafaţă şi nu ajută cu nimic. Importantă este tehnica folosită când punem pastele în apă, după cum este descrisă în Enciclopedia La Cucina Italiana.

Luaţi snopul de spaghete în mâini şi rotiţi palmele în direcţii opuse, astfel încât pastele să se desfacă asemenea unui evantai. Apoi daţi-le drumul în apa fierbinte. Veţi observa cum se vor desface de la sine, fără să mai fie nevoie să le separaţi mai apoi cu o lingură pentru că s-au lipit. Iar când vreţi să fierbeţi penne sau alt tip de paste scurte, nu vărsaţi tot conţinutul unei pungi în apa care fierbe, ci lăsaţi pastele să pice treptat în oală, pe măsură ce scuturaţi punga sau cutia în care se află. Aşa o să evitaţi formarea unor grămăjoare din penne lipite între ele, conform „Huffington Post“.

Destul de simplu pare şi să faci şi o friptură gustoasă, chiar dacă trebuie să ai în vedere că un rezultat delicios ţine de detalii cum ar fi grosimea bucăţii de carne, de tigaia sau grătarul folosit, dar şi de alte multe alte detalii. Chiar şi cei mai pricepuţi la pregătitul cărnurilor la grătar întâmpină probleme atunci când trebuie să-şi dea seama dacă ar trebui să mai lase preparatul pe foc sau dacă este mometul potrivit să-l pună în farfurie. Regula spune că nu trebuie să înfingi furculiţa în carne sau să o crestezi cu cuţitul pentru că toate sucurile care dau aroma cărnii se vor irosi.

Autorul cărţii de bucate „My Paris Kitchen“, David Lebovitz, spune că nu există niciun adevăr care să susţină acest sfat. Nu se va întâmpla o nenorocire dacă facem o incizie în bucata de carne, nu se vor scurge toate sucurile din această cauză. Plus că este de preferat să controlezi astfel o bucată de carne, decât să te trezeşti că ai în faţă o friptură prea făcută sau crudă la interior.

Iar pentru cei care consideră că cel mai sănătos şi mai rapid mod de a găti legume precum broccoli, varză de Bruxelles sau conopidă este să le fierbi, Laura B. Russell ne sfătuieşte în volumul intitulat „Brassicas: Cooking the World's Healthiest Vegetables“ să le tăiem în bucăţele, să le tăvălim prin puţin ulei de măsline şi să presărăm sare, apoi să le aruncăm într-o tavă de copt şi să le introducem în cuptorul încins. Legumele se vor găti rapid şi vor avea un gust mult mai bun decât cele fierte. Extrem de important este că îşi vor păstra şi calităţile nutritive mult mai bine.

FOTO simplespanishfood.com

Russell explică faptul că atunci când fierbem broccoli, varză de Bruxelles sau conopidă în apă clocotită, celulele care formează un fel de barieră protectoare la suprafaţa acestora se deteriorează rapid, plus că legumele fierte reţin lichid în exces, ceea ce nu le conferă un gust tocmai apetisant.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...