În Franța a fost implantat cu succes un stern ceramic unei femei cu cancer osos

În Franța a fost implantat cu succes un stern ceramic unei femei cu cancer osos

O echipă medicală franceză a implantat cu succes un stern ceramic unei femei care suferea de cancer al acestui os plat situat la mijlocul pieptului, a declarat producătorul protezei, compania I.Ceram, vorbind despre o premieră mondială, informează AFP. "Prima implantare a unui stern ceramic la nivel mondial" a fost efectuată la 19 martie la spitalul universitar din Limoges, unei femei de 50 de ani, care a dezvoltat un cancer de stern 'radio-indus', după ce a fost tratată prin radioterapie pentru un cancer de sân.

"Astăzi, la trei luni de la experiența clinică, operațiunea se dovedește a fi un succes: pacienta are un nou stern sănătos și capacități respiratorii îmbunătățite", a declarat compania specializată în implanturi I.Ceram, fondată în 2006 la Limoges.

"Rezultatele operației sunt foarte bune, iar pacienta se reface treptat", a declarat François Bertin, chirurgul care a efectuat operația, citat de compania care este cotată la Bursa din Paris.

Conform I.Ceram, această proteză oferă avantajul unui risc mai mic de infecție decât celelalte două tipuri, confecționate fie din titan, fie din ciment osos, utilizate până acum pentru astfel de cazuri.

Sternul confecționat din ceramică poroasă din alumină oferă o biocompatibilitate totală, fiind acceptat de organism, și permite integrarea durabilă cu oasele rămase ale cutiei toracice, a dat asigurări compania.

Alumina, numită oxid de aluminiu, este un compus chimic folosit adesea la realizarea ceramicii tehnice datorită proprietăților sale mecanice și rezistenței.

În Franța se înregistrează anual aproximativ 200 de cazuri de cancer al sternului, care sunt fie cancere induse de radiații după radioterapie, fie metastaze osoase de cancer primar din altă parte a organismului, menționează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski