Ion Caramitru va susţine recitalul „Dor de Eminescu“, la Madrid

Ion Caramitru va susţine recitalul „Dor de Eminescu“, la Madrid

La 50 de ani de la debutul său la Teatrul Naţional din Bucureşti în spectacolul  „Eminescu“, Ion Caramitru, împreună cu clarinetistul Aurelian-Octav Popa, va duce versul eminescian la Madrid, de Ziua Mondială a Teatrului. Atunci va avea loc şi cea de-a VIII-a ediţie a „Nopţii Teatrelor“, proiect organizat de Primăria Regiunii Madrid şi dedicat teatrului, dansului şi muzicii.

 

 Recitalul „Dor de Eminescu“ face parte din repertoriul Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“.

 

 „Acesta este un spectacol inedit, care include selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet. Grosul operei lui Eminescu se afla în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română. Mărturisesc că am avut o participare fundamentală la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii“, a declarat Ion Caramitru.

 

„Stilul contribuţiei mele muzicale în acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonică şi este ca o fereastră către poezie. Nu este o ilustraţie, ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamănă, dar se pot întâlni dacă ajung la acel nivel superior al bucuriei împărtăşite“, a spus Aurelian-Octav Popa.

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu