Ion Caramitru va susţine recitalul „Dor de Eminescu“, la Madrid

La 50 de ani de la debutul său la Teatrul Naţional din Bucureşti în spectacolul  „Eminescu“, Ion Caramitru, împreună cu clarinetistul Aurelian-Octav Popa, va duce versul eminescian la Madrid, de Ziua Mondială a Teatrului. Atunci va avea loc şi cea de-a VIII-a ediţie a „Nopţii Teatrelor“, proiect organizat de Primăria Regiunii Madrid şi dedicat teatrului, dansului şi muzicii.

 

 Recitalul „Dor de Eminescu“ face parte din repertoriul Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“.

 

 „Acesta este un spectacol inedit, care include selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet. Grosul operei lui Eminescu se afla în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română. Mărturisesc că am avut o participare fundamentală la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii“, a declarat Ion Caramitru.

 

„Stilul contribuţiei mele muzicale în acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonică şi este ca o fereastră către poezie. Nu este o ilustraţie, ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamănă, dar se pot întâlni dacă ajung la acel nivel superior al bucuriei împărtăşite“, a spus Aurelian-Octav Popa.

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!