Iran: Doi poeți, condamnați la 99 de lovituri de bici fiecare fiindcă au dat mâna cu o femeie

Iran: Doi poeți, condamnați la 99 de lovituri de bici fiecare fiindcă au dat mâna cu o femeie

Doi poeți iranieni au fost condamnați la 99 de lovituri de bici fiecare fiindcă au dat mâna cu o femeie, act considerat în Iran "relație sexuală asemănătoare cu adulterul" atunci când implică o femeie care nu aparține cercului familial.

"Reținerea și condamnarea celor doi poeți a fost o parodie judiciară care descurajează arta și creația în Iran", a spus Karin Deutsch, directoare a PEN American Center (organizație care se ocupă de promovarea literaturii și a libertății de exprimare), citată de directmatin.fr .

În plus, cei doi fuseseră deja condamnați, la începutul lunii octombrie, la 11 și, respectiv, nouă ani de închisoare pentru "insultă la adresa sfințeniei islamului" în operele lor, deși acestea fuseseră aprobate de autorități.

Problema libertăților în Iran revine mereu în actualitate. Astfel, un regizor a fost condamnat din același motiv la șase ani de închisoare și la 223 de lovituri de bici, după ce a prezentat o scenă cu un sărut într-unul din filmele sale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...