Iran: Doi poeți, condamnați la 99 de lovituri de bici fiecare fiindcă au dat mâna cu o femeie

Iran: Doi poeți, condamnați la 99 de lovituri de bici fiecare fiindcă au dat mâna cu o femeie

Doi poeți iranieni au fost condamnați la 99 de lovituri de bici fiecare fiindcă au dat mâna cu o femeie, act considerat în Iran "relație sexuală asemănătoare cu adulterul" atunci când implică o femeie care nu aparține cercului familial.

"Reținerea și condamnarea celor doi poeți a fost o parodie judiciară care descurajează arta și creația în Iran", a spus Karin Deutsch, directoare a PEN American Center (organizație care se ocupă de promovarea literaturii și a libertății de exprimare), citată de directmatin.fr .

În plus, cei doi fuseseră deja condamnați, la începutul lunii octombrie, la 11 și, respectiv, nouă ani de închisoare pentru "insultă la adresa sfințeniei islamului" în operele lor, deși acestea fuseseră aprobate de autorități.

Problema libertăților în Iran revine mereu în actualitate. Astfel, un regizor a fost condamnat din același motiv la șase ani de închisoare și la 223 de lovituri de bici, după ce a prezentat o scenă cu un sărut într-unul din filmele sale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România