La Las Vegas va fi oficiată cea de-a 5.000-a căsătorie între persoane de același sex

La Las Vegas va fi oficiată cea de-a 5.000-a căsătorie între persoane de același sex

La puțin peste un an de la prima căsătorie legală între două persoane de același sex, orașul Las Vegas va fi gazda oficierii celui de-al 5000-lea astfel de mariaj, au declarat autoritățile locale, citate de agenția DPA.

Într-un comunicat transmis prin e-mail, un funcționar local din Clark County (statul Nevada) a spus că regiunea administrativă care cuprinde orașul Las Vegas va emite cel de al 5000-lea certificat de căsătorie al său, unui cuplu de același sex, miercuri seară sau joi dimineață (ora locală: GMT minus 8 ore).

Clark County a început eliberarea certificatelor de căsătorie pentru cuplurile de același sex la 9 octombrie 2014, în urma unei hotărâri a tribunalului federal respinse în statul Nevada. Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoria între persoane de același sex în toate cele 50 state ale SUA la 26 iunie 2015.

De altfel, orașul Las Vegas este binecunoscut drept "capitală mondială a căsătoriilor", peste 80.000 de certificate de căsătorie fiind eliberate în Clark County în fiecare an, multe dintre acestea turiștilor care vin la cazinourile locale pentru jocuri de noroc și divertisment, mai scrie DPA.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...