La Las Vegas va fi oficiată cea de-a 5.000-a căsătorie între persoane de același sex

La Las Vegas va fi oficiată cea de-a 5.000-a căsătorie între persoane de același sex

La puțin peste un an de la prima căsătorie legală între două persoane de același sex, orașul Las Vegas va fi gazda oficierii celui de-al 5000-lea astfel de mariaj, au declarat autoritățile locale, citate de agenția DPA.

Într-un comunicat transmis prin e-mail, un funcționar local din Clark County (statul Nevada) a spus că regiunea administrativă care cuprinde orașul Las Vegas va emite cel de al 5000-lea certificat de căsătorie al său, unui cuplu de același sex, miercuri seară sau joi dimineață (ora locală: GMT minus 8 ore).

Clark County a început eliberarea certificatelor de căsătorie pentru cuplurile de același sex la 9 octombrie 2014, în urma unei hotărâri a tribunalului federal respinse în statul Nevada. Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoria între persoane de același sex în toate cele 50 state ale SUA la 26 iunie 2015.

De altfel, orașul Las Vegas este binecunoscut drept "capitală mondială a căsătoriilor", peste 80.000 de certificate de căsătorie fiind eliberate în Clark County în fiecare an, multe dintre acestea turiștilor care vin la cazinourile locale pentru jocuri de noroc și divertisment, mai scrie DPA.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Această imagine este reală...

4 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă