"Me and Earl and the Dying Girl", marele câștigător la Festivalul de Film de la Sundance

"Me and Earl and the Dying Girl", marele câștigător la Festivalul de Film de la Sundance

Pelicula "Me and Earl and the Dying Girl", a regizorului american Alfonso Gómez-Rejón, a fost marele câștigător al celei de-a 31-a ediții a Festivalului de Film de la Sundance, după cum au anunțat organizatorii în cadrul unei ceremonii desfășurate sâmbătă seara, la Park City, în statul american Utah, informează EFE.

Premiul juriului și cel acordat de public pentru cel mai bun film dramatic din SUA au răsplătit acest lungmetraj care povestește viața unui tânăr cu înclinații artistice, foarte puțin dornic de relații sociale, a cărui existență este bulversată după ce, obligat de mama sa, se împrietenește cu o elevă bolnavă de leucemie.

Cunoscut pentru numeroasele sale colaborări cu regizorul mexican Alejandro González Ińárritu, unul dintre principalii favoriți la Oscarurile din acest an pentru filmul "Birdman", Alfonso Gómez-Rejón, care are și el origini mexicane, a lucrat la filmul premiat la Sundance alături de Thomas Mann, Olivia Cooke și Connie Britton.

Premiul juriului pentru cel mai bun film străin a revenit coproducției britanico-neozeelandeze "Slow West", iar "The Russian Woodpecker" a primit distincția pentru el mai bun documentar străin.

Cel mai bun film realizat în afara SUA a fost, potrivit publicului, lungmetrajul indian "Umrika".

Festivalul de Film de la Sundance, considerat cel mai important eveniment de acest gen pentru cinematograful independent, s-a desfășurat în perioada 22 ianuarie — 1 februarie și a prilejuit prezentarea a 123 de lungmetraje, dintre care 106 în premieră mondială. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...