Meseriile preferate de părinți pentru copiii lor în diferite părți ale lumii

Meseriile preferate de părinți pentru copiii lor în diferite părți ale lumii

Medic, informatician și inginer sunt cele trei profesii cel mai des menționate de părinți când sunt întrebați ce cariere ar dori să aibă copiii lor, se arată într-un studiu realizat de banca HSBC în 16 țări, publicat miercuri și preluat de AFP.

Circa 19% dintre părinții intervievați în cadrul sondajului au spus că și-ar vedea copiii medici, 11%, ingineri și 8%, informaticieni. Profesia de medic este cea mai dorită de părinții din Emiratele Arabe Unite (33%), urmați de cei din Indonezia (31%) și Turcia (27%).

Două treimi dintre ei (64%) afirmă că una din cele trei principale dorințe pentru copiii lor când vor fi adulți este 'să fie fericiți'. Pe primul loc în privința acestei dorințe sunt părinții francezi (86%), urmați de cei canadieni (78%), britanici și australieni (77%) și americani (72%).

În unele țări, dorința de a 'duce o viață sănătoasă' se situează înaintea fericirii. Astfel, în China, părinții vor ca progeniturile lor, odată ajunse adulte, să aibă o viață sănătoasă și numai 63% să fie 'fericite în viață'. Viața sănătoasă este o dorință pentru numai 21% dintre părinții francezi și o treime dintre cei canadieni, australieni sau americani.

'Să câștige suficient pentru a avea o viață plăcută' este ceea ce vor părinții francezi în proporție de 60%, urmați de cei din Hong Kong (43%).

Părinții mexicani (52%) și cei indieni (51%) vor în primul rând ca fiii și fiicele lor 'să reușească în carieră', obiectiv menționat frecvent de părinții din țările emergente și mai puțin de cei din statele bogate, care preferă 'valorificarea potențialului' de către copiii lor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis