Microsoft cumpără Nokia până la finalul lunii şi o transformă în Microsoft Mobile

Microsoft cumpără Nokia până la finalul lunii şi o transformă în Microsoft Mobile

Microsoft a anunţat că va cumpăra Nokia cu peste 7 miliarde de dolari, asigurându-se astfel că cel mai dedicat producător pe Windows Phone 8 devine parte din portofoliul său. Această tranzacţia a primit aviz favorabil din partea tututor organismelor de reglementare şi după ce finalizarea era aşteptată în martie, acum avem o nouă dată: 25 aprilie. Mashable notează că din acel moment, Nokia va dispărea ca brand.

Partea de mobile din Nokia care a fost cumpărată de Microsoft va deveni „Microsoft Mobile“, după cum se arată într-un memo publicat de NokiaPowerUser. „După finalizarea tranzacţiei dintre Microsoft şi Nokia, numele Nokia Corporation/Nokia Oyj se va schimba în Microsoft Mobile Oy“, se arată în document. Acele particule, oy şi oyj sunt denumiri pentru companii, în Finlanda. 

Nokia devine parte a Microsoft, dar rămân în picioarele toate acele parteneriate pe care Nokia le-a încheiat. „Microsoft îşi asumă toate drepturile, beneficiile şi obligaţiile pe care le are Nokia Devices and Services“, se mai arată în acest document. Tranzacţia dintre Nokia şi Microsoft s-a realizat spre finalul anului 2013, iar în prezent Nokia este compania care vinde cel mai bine dispozitive cu Windows Phone 8. În fapt, este şi singurul producător care a mizat totul pe WP 8, iar recent a lansat platforma Nokia X, dispozitive entry-level cu Android.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Așa o fi?

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!