Microsoft va stoca în Germania datele clienților săi europeni

Microsoft va stoca în Germania datele clienților săi europeni

Grupul american Microsoft a anunțat miercuri că datele în sistem 'cloud' ale clienților săi europeni vor fi stocate la două centre din Germania gestionate de grupul de telefonie Deutsche Telekom, transmite AFP.

Decizia intervine pe fondul scăderii încrederii în marile grupuri informatice americane, bănuite că folosesc în mod abuziv datele personale pe Internet, precum și după dezvăluirile din ultimii ani cu privire la practicile serviciilor americane de informații pe vechiul continent.

Fără acordul Deutsche Telekom și al clienților, 'Microsoft nu va avea acces la datele salvate în aceste centre', a promis grupul american într-un comunicat de presă. Prin intermediul acestui parteneriat, 'clienții Microsoft vor putea alege un nivel de protecție a datelor care corespund cerințelor companiilor germane și numeroaselor entități publice', a comentat la rândul său Deutsche Telekom, adăugând că datele clienților vor rămâne în Germania.

Începând din 2013, odată cu dezvăluirea existenței unui vast sistem de spionaj în Europa aparținând serviciului american de informații NSA, Comisia Europeană negociază cu SUA acordarea unor garanții suplimentare pentru protejarea datelor personale ale europenilor când aceste date sunt analizate pe teritoriul american. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…