Microsoft va stoca în Germania datele clienților săi europeni

Microsoft va stoca în Germania datele clienților săi europeni

Grupul american Microsoft a anunțat miercuri că datele în sistem 'cloud' ale clienților săi europeni vor fi stocate la două centre din Germania gestionate de grupul de telefonie Deutsche Telekom, transmite AFP.

Decizia intervine pe fondul scăderii încrederii în marile grupuri informatice americane, bănuite că folosesc în mod abuziv datele personale pe Internet, precum și după dezvăluirile din ultimii ani cu privire la practicile serviciilor americane de informații pe vechiul continent.

Fără acordul Deutsche Telekom și al clienților, 'Microsoft nu va avea acces la datele salvate în aceste centre', a promis grupul american într-un comunicat de presă. Prin intermediul acestui parteneriat, 'clienții Microsoft vor putea alege un nivel de protecție a datelor care corespund cerințelor companiilor germane și numeroaselor entități publice', a comentat la rândul său Deutsche Telekom, adăugând că datele clienților vor rămâne în Germania.

Începând din 2013, odată cu dezvăluirea existenței unui vast sistem de spionaj în Europa aparținând serviciului american de informații NSA, Comisia Europeană negociază cu SUA acordarea unor garanții suplimentare pentru protejarea datelor personale ale europenilor când aceste date sunt analizate pe teritoriul american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …