Microsoft va stoca în Germania datele clienților săi europeni

Microsoft va stoca în Germania datele clienților săi europeni

Grupul american Microsoft a anunțat miercuri că datele în sistem 'cloud' ale clienților săi europeni vor fi stocate la două centre din Germania gestionate de grupul de telefonie Deutsche Telekom, transmite AFP.

Decizia intervine pe fondul scăderii încrederii în marile grupuri informatice americane, bănuite că folosesc în mod abuziv datele personale pe Internet, precum și după dezvăluirile din ultimii ani cu privire la practicile serviciilor americane de informații pe vechiul continent.

Fără acordul Deutsche Telekom și al clienților, 'Microsoft nu va avea acces la datele salvate în aceste centre', a promis grupul american într-un comunicat de presă. Prin intermediul acestui parteneriat, 'clienții Microsoft vor putea alege un nivel de protecție a datelor care corespund cerințelor companiilor germane și numeroaselor entități publice', a comentat la rândul său Deutsche Telekom, adăugând că datele clienților vor rămâne în Germania.

Începând din 2013, odată cu dezvăluirea existenței unui vast sistem de spionaj în Europa aparținând serviciului american de informații NSA, Comisia Europeană negociază cu SUA acordarea unor garanții suplimentare pentru protejarea datelor personale ale europenilor când aceste date sunt analizate pe teritoriul american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?