Ministrul Culturii îi răspunde lui Stanoevici, pe Facebook: Acuzaţiile nu sunt întemeiate

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a răspuns acuzaţiilor formulate marţi de Bogdan Stanoevici, fost secretar de stat în Ministerul Culturii, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, susţinând că acestea sunt neîntemeiate.

Ministrul Culturii îi răspunde lui Stanoevici, pe Facebook: Acuzaţiile nu sunt întemeiate (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

"Decizia primului-ministru, dl. Dacian Cioloş, privind eliberarea domnului Bogdan Stanoevici din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii a fost făcută publică în data de 29 decembrie 2015, şi publicată imediat în Monitorul Oficial", a scris Vlad Alexandrescu, marţi seară, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook.

Potrivit ministrului Culturii, "conform legii, aparatul de lucru al unui secretar de stat se dizolvă odată cu eliberarea sa din funcţie".

"Acuzaţiile dumneavoastră privind lipsa de transparenţă nu sunt întemeiate. Vă dau asigurări că transparenţa este principiul fundamental al mandatului meu de ministru; în acest sens am lucrat împreună cu echipa din minister la o nouă structură organizatorică a instituţiei, publicată şi ea în Monitorul Oficial (ieri, 4 ianuarie). Noua structură asigură operativitatea, eficienţa şi transparenţa activităţii ministerului Culturii şi îndeplinirea coerentă a atribuţiilor sale", a mai scris Vlad Alexandrescu.

Reacţia ministrului Culturii a venit după ce actorul Bogdan Stanoevici a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că a aflat despre demiterea sa de la un şofer al instituţiei, exprimându-şi totodată dezamăgirea faţă de modul în care a acţionat Vlad Alexandrescu.

"Eu am aflat de la şofer, pe 30 decembrie, venind la birou. Nu am avut nicio discuţie cu ministrul. Cumva, mă aşteptam să se întâmple asta, deşi eu nu fac parte din niciun partid", a spus Bogdan Stanoevici.

"Eram tehnocrat înainte să vină tehnocraţii", a mai afirmat Bogdan Stanoevici, precizând că este deranjat de modul în care s-au desfăşurat lucrurile. "Am fost extrem de dezamăgit. Nu ştiu unde este transparenţa despre care se tot vorbeşte acum în minister", a menţionat Stanoevici.

Bogdan Stanoevici a fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015, când a fost numit în această funcţie printr-o decizie luată de premierul de la momentul respectiv, Victor Ponta.

În prezent, Ministerul Culturii are doi secretari de stat: Mihai Ghyka, numit recent în această funcţie de premierul Dacian Cioloş, şi Alexandru Oprean, care ocupă acest post din aprilie 2014, de pe vremea fostului Guvern Ponta.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, reprezentanţii Ministerului Culturii nu au răspuns întrebărilor adresate de agenţia MEDIAFAX privind reorganizarea instituţiei.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala