Momente penibile la Antena3/Şova mai avea puţin şi-o bătea pe Ţopeasca în direct/Moderatoarea a reacţionat: Nu mai are ce căuta la mine la emisiune

Momente penibile la Antena3/Şova mai avea puţin şi-o bătea pe Ţopeasca în direct/Moderatoarea a reacţionat: Nu mai are ce căuta la mine la emisiune

Momente penibile la Antena3. Piticul răscrăcărat mai avea puţin şi-o bătea pe Ţopeasca în direct în emisiunea “Dincolo de știri” de la Antena 3. Între purtatorul de cuvânt al PSD, Dan Şova şi moderatorul emisiunii, Cristina Țopescu, a izbucnit războiul. Generat de nervozitatea aproape nefirească a acestei piticanii penale care foşgăie prin platourile de televiziune jignind în stânga şi-n dreapta. “Mă deziluzionaţi”, i-a spus moderatoarea lui Dan Șova. Acesta a acuzat-o pe Țopescu că preia expresiile cu care Traian Băsescu atacă PSD și a sfătuit-o să nu mai facă afirmații “de revista Urzica”.

Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/dan-%C5%9Eova-catre-prieteni-ba-pe-mine-ma-doare-in-cr-_226893.html

Pe fondul unor remarci ale moderatorului despre anumite nemulţumiri în PSD şi despre faptul că e normal sa fie şi persoane nemulţumite într-un partid, Dan Şova a repetat că în partid nu există tensiuni. “Într-un fel mă deziluzionaţi”, i-a spus moderatorul lui Dan Şova. “Mi se pare normal ca într-un partid să fie şi alte păreri”, a adăugat aceasta. Cristina Ţopescu s-a referit şi la “baroni”, moment în care piticul răscrăcărat  a luat foc. “Dl Victor Ponta n-a avut niciodată de furcă cu baronii, aşa îi numeşte Băsescu pe liderii locali, e păcat că preluaţi o sintagmă de la dl Băsescu”, i-a spus Şova moderatorului. “Dl Victor Ponta nu a avut niciodată probleme cu niciun lider din teritoriu, să nu mai faceţi afirmaţii care sunt de revista Urzica. Să veniţi pregatită data viitoare, să ziceţi punctual despre care lider vorbiţi. Arătaţi-mi o declaraţie din care dumneavoastră aţi înţeles că sunt tensiuni. Daca vreţi să faceţi speculaţii şi să le transformaţi în realitate…E ca şi cum eu aş spune că dvoastră, dna Ţopescu, aveţi probleme cu şeful postului că aşa mi se pare mie”, a mai spus Dan Şova. “Deci dna Ţopescu, vă spun a 9-a oară, între Victor Ponta şi liderii din teritoriu nu au existat, nu există şi nu vor exista probleme”, a adăugat Dan Şova. “Niciodată?”, l-a intrebat moderatorul. “Niciodată”, a răspuns Sova. Discuţiile au continuat în contradictoriu, moment în care Şova s-a declarat nemulţumit de faptul că moderatorul vorbește peste el. “Dna Ţopescu, daţi-mi voie să vorbesc fără să vorbiţi peste mine, daca sunteţi moderator nu sunteţi chemată să vorbiţi peste mine”, i-a spus acesta Cristinei Ţopescu. “Nu vă supăraţi să vă luaţi jucăriile şi să plecaţi. Dl Şova s-a supărat, nu ştiu de ce s-a supărat”, a spus moderatoarea. “Este nefiresc să vorbiţi peste mine. Dumneavoastră trebuie să puneţi întrebări”, a continuat Şova să îi reproşeze Cristinei Ţopescu. “Vorbiţi peste mine. Este ok, eu o să tac”, a mai spus Dan Şova. Moderatoarea l-a asigurat pe Şova că nu are  nimic cu acesta. “Vă rog frumos să nu tăceţi, că în această emisiune trebuie să vorbim, să nu aveţi impresia că are cineva ceva cu noi, nici vorba, dle Şova”, i-a spus Ţopescu răscrăcăratului.

Cristina Ţopescu: precizări pentru domnul Dan Şova, purtător de cuvânt al PSD
 In emisiunea "Dincolo de stiri" pe care o moderez la Antena 3, de sambata. 4 octombrie, domnul Sova l-a numit la un moment dat pe domnul Iohannis " gângav".

Cum cred ca rolul unui moderator este si acela de a nu ramane inert la atacuri la persoana si la insulte, indiferent cine le rosteste si indiferent la adresa cui o face, indiferent din ce partid fac parte atat cel care insulta cat si cel care e insultat, cum si regementarile CNA obliga jurnalistii la astfel de "sanctionari" ale unor derapaje verbale, l-am rugat pe domnul Sova sa-mi spuna ce intelege prin "gangav". Dialogul a fost urmatorul:

- Dan Sova:Din punctul meu de vedere, va spun ca adversar, cineva mai gangav si mai inoportun din PNL nu exista, pentru mine este o solutie ideala.

- Cristian Topescu: Dar ce intelegeti prin gangav?

- Dan Sova: Gangav, in sensul ca, atunci cand vorbesti putin, ori esti filosof, ori nu te duce capul.

- Cristina Topescu: Nu-, gangav e un defect de vorbire deja.

- Dan Sova: Nu, gangav e atunci cand esti incet la minte si incetineala mintii o transpui in vorbe.

- Cristina Topescu: Nu, nu cred.

- Dan Sova: M-ati intrebat, v-am raspuns ce inseamna asta.

- Cristian Topescu: Nu cred ca inseamna asta, e un defect de vorbire. Pentru conformitate, putem consulta dictionarul.Il sugerez domnului Sova, asadar, sa consulte si domnia sa DEX-ul. Eu am facut-o. Gangav – a, gangavi-e, adj, s.m si f= (Persoana) care vorbeste greu, nedeslusit si impiedicat, repetand silabele; gangavit, balbait.

 Concluzia logica, in urma definitiei date de DEX termenului de "gangav": e vorba despre un defect de vorbire si nu despre o incetineala a mintii. In istorie au fost personaje precum Ludovic al II-lea cel Gangav, unul dintre regii Frantei, fiul lui Carol Plesuvul, caruia-istoricii consemneaza- ca i s-a spus asa din cauza faptului ca avea o deficienta de vorbire si nu si o "incetineala a mintii". Sigur ca nu e exclus ca un gangav sa fie si incet la minte, cum la fel de bine si un guraliv, un gures, poate fi si el un incet la minte. Nu exista, insa, o relatie directa intre aceasta deficienta de vorbire si capacitatea intelectuala a celui atins de ea. Cat despre filosofii care vorbesc putin, domnul Sova, un absolvent de Universitate, asa cum a tinut sa-mi spuna, ar trebui sa stie ca filosofii nu vorbesc intotdeauna putin. Petre Tutea, de pilda, vorbea mult. Si atatia altii !

Domnul Sova a avut pe parcursul emisiunii, dar si in pauza publicitara ( in care am incercat o conciliere, asa cum e firesc sa reactioneze un moderator in astfel de situatii) o atitudine aroganta si necuviincioasa. In cursul discutiei despre problemele pe care Victor Ponta le-ar fi putut avea in trecut sau le-ar avea si acum unii baroni ai partidului, domnul Sova a spus ca PSD nu are baroni, ci "lideri din teritoriu", ca domnul Ponta nu a avut niciodata si nu are nici acum probleme de acest gen, ele fiind doar inventii ale presei si afirmatii de revista "Urzica". Au urmat apoi replici in care domnul Sova-om politic isi imagina cum ar fi sa puna dansul intrebari similare moderatorului:

Dan Sova: Daca eu vin si spun acum ca aveti probleme cu seful postului de televizune, o sa spuneti: Da' ce va face sa credeti? Asa cred eu, ei... eu cred ca nu aveti, dar este exact din aceeasi categorie.! Cristina Topescu: Numai ca eu nu candidez, nu sunt om politic, deci nu e din aceeasi categorie, intrati intr-o cu totul alta zona.

Se pare ca domnul Sova nu face diferenta intre calitatea sa de om politic si aceea de jurnalist, intre ce intrebari poate pune un jurnalist unui om politic si ce intrebari NU poate sa puna un om politic unui jurnalist, din simplul motiv ca cele din urma nu fac obiectul interesului public.

Imi rezerv dreptul de a nu-l mai invita la emisiunile mele pe domnul Dan Sova.

Sigur ca pentru domnul Sova nu e vreo paguba ca nu va mai veni la emisiunile mele, sunt atatea alte emisiuni si atatia alti moderatori. "Paguba" ar putea fi, insa, in alta parte. Paguba s-ar putea s-o faca domnul Sova imaginii partidului pe care il reprezinta in chiar calitatea sa de purtator de cuvant. Domnul Sova, avand, altfel, sunt sigura, multe alte merite.

In campanie electorala, insa, mai ales in campanie electorala, politicienii nu trebuie sa se insulte si, cu atat mai putin, sa reactioneze astfel in relatia cu jurnalistii. Nu cred ca vreti sa adoptati "modelul Traian Basescu", nu, domnule Sova? Nu asta trebuie sa faca purtatorul de cuvant al unui partid, oricat de devotat ar fi partidului si oricat de luptator de mare angajament ar vrea sa para in competitia electorala. Pentru ca, atentie, efectul obtinut poate fi invers celui scontat !

Domnule Victor Ponta, apelati mai mult la Gabi Firea, ca purtator de cuvant al partidului ! E doar o sugestie, sunt sigura ca dvs nu va suparati si nici nu reactionati precum domnul Sova.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 ...

5 Progresista Maia Sandu ocolește discret cuvântul „unire” în mesajul de 1 Decembrie