Municipalitatea din Veneţia vrea să interzică valizele cu roţi din plastic

Municipalitatea din Veneţia vrea să interzică valizele cu roţi din plastic

Municipalitatea din Veneţia intenţionează să interzică valizele cu roţi din plastic, încercând să asigure liniştea de care au nevoie locuitorii din oraş, exasperaţi de zgomotul făcut de milioanele de bagaje pe pavajul din urbea italiană, la orice oră din zi şi din noapte.

Doar roţile din cauciuc şi cele umflate cu aer sau lichide vor fi permise în centrul istoric al oraşului şi pe insulele din apropiere, a precizat municipalitatea din Veneţia într-un comunicat.

Oraşul dogilor, "cel mai mare monument turistic din lume în prezent, este «agresat» de nu mai puţin de 27 de milioane de turişti" în fiecare an, se afirmă în acelaşi comunicat de presă.

Măsura ar permite, de asemenea, conservarea dalelor istorice din pavaj, avariate de defilarea continuă a roţilor din plastic.

Municipalitatea italiană spune că nu îi va fi prea greu să rezolve această problemă, graţie "unor adaptoare pe care firmele vor şti să le propună pe piaţă şi care vor fi de o mare utilitate pentru toate centrele istorice".

Potrivit presei italiene, persoanele care vor încălca această dispoziţie riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de euro. Măsura ar trebui să intre în vigoare în primăvara anului 2015, iar ea ar conţine şi o derogare ce ar fi prevăzută pentru veneţieni.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi