NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Selfie pe orbită

NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Selfie pe orbită

Scott Kelly, comandantul Expediției 45 pe Stația Spațială Internațională (ISS), a realizat această fotografie, un selfie, în timpul unei ieșiri autonome în spațiu la 28 octombrie 2015. El a publicat fotografia pe conturile sale de social media însoțită de mesajul "#SpaceWalkSelfie Înapoi în rețea! O primă ieșire în spațiu excelentă ieri. Acum mă pregătesc de următoarea de săptămâna viitoare. #YearInSpace"

Aceasta a fost prima ieșire autonomă în spațiu pentru Scott Kelly și inginerul de zbor Kjell Lindgren. Cei doi au mai ieșit o dată în spațiu la 6 noiembrie (fotografia datează din 28 octombrie).

În cadrul acestei ieșiri autonome în spațiu care a durat 7 ore și 16 minute, Kelly și Lindgren au aplicat un înveliș de protecție termică peste spectrometrul alfa-magentic (AMS — Alpha Magnetic Spectrometer), au uns o serie de componente ale brațului robotizat Canadarm2 al avanpostului orbital și au început să pregătească cablurile de energie pentru adăugarea ulterioară a unui nou port de andocare ce va fi folosit pentru a primi capsulele Boeing Starliner CST-100 și Dragon, aparținând companiei Space X.

La data de 29 octombrie Kelly a devenit astronautul american care și-a petrecut cel mai mult timp în spațiu în cadrul unei singure misiuni. El a depășit recordul de 215 zile deținut de fostul astronaut hispano-american Michael López-Alegria din 2007. În plus, la data de 2 noiembrie echipajul ISS a sărbătorit 15 ani de prezență continuă a oamenilor în spațiu la bordul ISS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...