NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Selfie pe orbită

NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Selfie pe orbită

Scott Kelly, comandantul Expediției 45 pe Stația Spațială Internațională (ISS), a realizat această fotografie, un selfie, în timpul unei ieșiri autonome în spațiu la 28 octombrie 2015. El a publicat fotografia pe conturile sale de social media însoțită de mesajul "#SpaceWalkSelfie Înapoi în rețea! O primă ieșire în spațiu excelentă ieri. Acum mă pregătesc de următoarea de săptămâna viitoare. #YearInSpace"

Aceasta a fost prima ieșire autonomă în spațiu pentru Scott Kelly și inginerul de zbor Kjell Lindgren. Cei doi au mai ieșit o dată în spațiu la 6 noiembrie (fotografia datează din 28 octombrie).

În cadrul acestei ieșiri autonome în spațiu care a durat 7 ore și 16 minute, Kelly și Lindgren au aplicat un înveliș de protecție termică peste spectrometrul alfa-magentic (AMS — Alpha Magnetic Spectrometer), au uns o serie de componente ale brațului robotizat Canadarm2 al avanpostului orbital și au început să pregătească cablurile de energie pentru adăugarea ulterioară a unui nou port de andocare ce va fi folosit pentru a primi capsulele Boeing Starliner CST-100 și Dragon, aparținând companiei Space X.

La data de 29 octombrie Kelly a devenit astronautul american care și-a petrecut cel mai mult timp în spațiu în cadrul unei singure misiuni. El a depășit recordul de 215 zile deținut de fostul astronaut hispano-american Michael López-Alegria din 2007. În plus, la data de 2 noiembrie echipajul ISS a sărbătorit 15 ani de prezență continuă a oamenilor în spațiu la bordul ISS. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…