Nichita și misiunea Scârțâie Patul

Nichita și misiunea Scârțâie Patul

O poveste de amor şi gelozie se află în spatele afacerii de filaj de la Iaşi. Ca într-un film de spionaj cu moldoveni proști, primarul Gheorghe Nichita ar fi pus poliţiştii locali să o supravegheze pe fosta lui secretară, Adina Samson, cu care avea şi o relaţie. Surse judiciare spun că femeia ar fi în spatele denunţului făcut la DNA, după ce a depus şi o plângere pentru ameninţare.

 Interceptările procurorilor arată că Gheorghe Nichita îşi concentra toată atenţia ca să-şi urmarească pas cu pas fosta iubită şi subordonată, Adina Samson. Şi pentru că făcuse din asta un obiectiv, primarul a apelat la şeful poliţiei locale din Iaşi, Liviu Hliboceanu.

 Gheorghe Nichita: Da, probabil că e vreo ședință masonică cu femei, nu ştiu, dar nu cred că-i masonică, că de obicei ăştia sunt înregistraţi, ei vorbesc, invită mai multă lume...

Liviu Hliboceanu: Nu, nu-i genul ăsta, e ceva spiritism, ghicit, prezis viitor.

Gheorghe Nichita: Da, important e cine iese şi cine intră de acolo, ca să ştim.

Liviu Hliboceanu: Da, da.

 Misiunea Scârțâie Patul

Anchetatorii spun că poliţişti locali şi angajaţi de la salubritate au fost trimişi de primarul Gheorghe Nichita şi la Suceava. Procurorii susţin că misiunea pe care au avut-o acolo era de a testa dacă patul dintr-o anumită cameră de hotel scârţâie sau nu. Misiunea a fost un eşec, pentru că la momentul respectiv camera era ocupată. Acest demers a venit probabil după ce au fost ascultate înregistrări despre ce se petrecuse în acea cameră. Iar scârțâitul patului devenea probă la dosar.

Gheorghe Nichita: Alo! A... băiatul asta, cu tine împreună și cu Dumi, plecați la Suceava mâine dimineață și facem o reconstituire. Deci, la hotel, mergi, iei camera, îi spui... „Băi, vrem ceva să...” mă rog, nu tre' să știe aia de acolo.

Polițist local: Ok.

Gheorghe Nichita: Și tu cu Dumi în pat și ăla să vă asculte.

Polițist local: Ok.

Gheorghe Nichita: Îl pui pe... îl pui pe agent în pat...

Polițist local: Da, am înțeles.

Gheorghe Nichita: Cu... Dumi și tu asculți. Și invers.

 Cine este Adina Samson

Adina Samson lucrează în Primăria Iaşi de nouă ani, timp în care a ocupat mai multe funcţii, de la angajat în cadrul centrelor de cartier, la cel de şef al Direcţiei Control Intern şi Managementul Calităţii. Faptul că a ajuns să deţină un post important în Palatul Roznovanu se datorează relaţiei acesteia cu primarul Gheorghe Nichita şi mai puţin realizărilor profesionale, scriu jurnaliștii de la “Evenimentul”- regional al Moldovei (www.evenimentul.ro).

„Sex-gate”-ul din Primăria Iaşi are în prim-plan două personaje: primarul Iaşului şi femeia pentru care Gheorghe Nichita a divorţat anul trecut, confirmată de procurori ca fiind persoana care a denunţat filajul instituit, din ordinul edilului-şef, de poliţiştii locali. Dacă despre activitatea şi averea primarului există o sumedenie de informaţii, pe care, de altfel, media ieşeană le-a exploatat la maximum, despre Adina Samson (33 de ani) se ştiu puţine lucruri. Lucru absolut normal, atât timp cât „blonda lui Gigi” a fost mereu o persoană foarte discretă. Absolventă a Facultăţii de Administraţie Publică la Universitatea „Al.I.Cuza” în 2005, aceasta este angajată un an mai târziu la Primăria Iaşi. „Au fost scoase la concurs mai multe posturi de către Biroul Democraţie Participativă Locală. Era perioada în care apăruseră centrele de cartier, prin urmare, se căutau angajaţi pentru aceste structuri, subordonate biroului amintit”, îşi amintesc foştii angajaţi ai Primăriei Iaşi, citați de ziarul Evenimentul.

 Idilele din Primărie, o practică frecventă

Publicațoa locală arată că  în 2006, Adina Samson devine angajată a Primăriei în cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni, cu un salariu, pe atunci, de 8 milioane lei vechi. Este adusă apoi la Cabinet Primar în 2008, odată cu Adriana Spătaru, numită ulterior (2009) în funcţia de şef-cabinet în locul lui Tudor Tudose, plecat la Termo Service. „Erau vreo cinci angajate pe atunci, cu tot cu fetele de la Relaţii Internaţionale, după care majoritatea colegilor întorceau capul”, mai spun foştii angajaţi, cu referire la Adina Samson, Smaranda Ungureanu, Adriana Spătaru, Cristina Chirilă sau Lenuş Bodea. Prin urmare, primarului nu i-a fost greu să o remarce pe viitoarea sa iubită. De altfel, a fost vorba de o perioadă în care poveştile de iubire s-au înfiripat rapid între angajaţii Palatului Roznovanu, dovadă căsătoria purtătorului de cuvânt Sebastian Buraga cu Smaranda Ungureanu sau cea a lui Cosmin Coman, directorul de Strategii şi Proiecte Europene, de o altă blondă din Primărie, Daniela Acătănoaie.

 Relaţie „oficializată” anul trecut!

Nimeni nu poate preciza momentul în care primarul Nichita şi-a tras amantă oficială. Cert este, un lucru: din inspector specialitate la cabinet primar, în vara lui 2014, Adina Samson este promovată şef al Serviciului Managementul Calităţii şi Control Intern Managerial, direcţie subordonată direct edilului-şef. Al doilea semn al apropierii celor doi îl constituie apariţia lor pe Aeroportul Iaşi, tot în 2014, îmbarcându-se într-o cursă de Franţa, într-un moment în care oficialii Primăriei spuneau despre Nichita că „este plecat în concediu”. Altfel spus, 2014 consfinţeşte faptul că relaţia Nichita - Samson trece de barierele profesionale, lucru confirmat apoi de divorţul primarului de Florentina Nichita, mai scrie ziarul Evenimentul..

 Salariu de invidiat, maşină şi bijuterii

Evident, promovarea Adinei Samson într-o funcţie de conducere i-a adus acesteia câştiguri peste medie. Astfel, în declaraţia sa de avere datată 13.06.2014, la rubrica „Venituri anuale” apare suma de 40.752 lei, rezultând un salariu lunar de aproape 3.400 lei. De asemenea, Adina Samson susţine că, în acelaşi an, şi-a cumpărat un autoturism Skoda Rapid, maşină a cărei preţ variază între 10.000 şi 13.000 de euro. De asemenea, aceasta a mai trecut în declaraţia de avere bijuterii în valoare de 7.500 euro, dobândite în perioada 2003-20014. Interesant, însă, este faptul că declaraţie de avere din 2014 a Adinei Samson este singura care poate fi consultată pe site-ul municipalităţii, cu toate că aceasta lucrează în Palatul Roznovanu de nouă ani. În cazul altor angajaţi apar declaraţii de avere/interese la nivelul anilor 2011-2014, nu însă şi în situaţia „blondei supreme”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

3 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

4 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții