Nouă tehnică de transplant de păr pusă la punct în SUA (studiu)

Nouă tehnică de transplant de păr pusă la punct în SUA (studiu)

Cercetători americani au testat cu succes pe șoareci o nouă tehnică de transplant de păr care este mult mai eficientă decât metodele utilizate în prezent, arată un studiu apărut joi, relatează AFP. De exemplu, după ce au grefat 200 de fire de păr cu o anumită densitate, oamenii de știință au reușit să facă să crească până la 1.200 de fire, precizează studiul publicat în revista americană Cell. 'Aceste cercetări deschid calea unei noi potențiale abordări pentru tratarea calviției', apreciază Cheng-Ming Chuong, dermatolog la facultatea de Medicină Keck a Universității California de Sud, principalul autor al lucrării.

El spune că o rană care afectează foliculul pilos (săculețul în care crește firul de păr) influențează vecinătatea lui imediată care, la rândul ei, poate avea efecte asupra regenerării capilare și că, pornind de la această observație, cercetătorii s-au gândit că pot acționa asupra vecinătății firelor de păr. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”