O scrisoare a unei supraviețuitoare de pe Titanic va fi vândută la licitație în SUA

O scrisoare a unei supraviețuitoare de pe Titanic va fi vândută la licitație în SUA

O scrisoare a unei supraviețuitoare de pe Titanic, o aristocrată engleză care a fost urcată într-o barcă de salvare aproape goală fiind aspru criticată după naufragiul celebrului pachebot, a fost scoasă la licitație, relatează marți AFP.

Textul de două pagini scris de mână după naufragiu de Lady Duff-Gordon va fi pus în vânzare între 15 și 21 ianuarie pe site-ul RR Auction din Boston, precum și în cadrul licitației în sală care va avea loc la sediul casei de licitații la 22 ianuarie. Valoarea scrisorii este estimată între 4.000 și 6.000 de dolari.

În această scrisoare adresată unui prieten, Lady Duff-Gordon, în vârstă de 48 de ani la vremea respectivă, se plângea de modul în care este tratată în Anglia pentru că "se pare că nu am făcut tot ce trebuie să facem ca persoane salvate!!! Este rușinos!", scrie ea.

Scrisoarea a fost scrisă în timp ce se derula ancheta cu privire la naufragiul pachebotului, între 2 mai și 12 iulie 1912. Lucy Duff-Gordon, care era celebră creatoare de modă, și soțul ei, Sir Cosmo Duff-Gordon, de 49 de ani, care călătoreau la clasa întâi, s-au urcat în barca de salvare numărul 1, în care se aflau doar 12 persoane, între care și cei 7 membri ai echipajului, deși era loc pentru 40 de persoane.

Cuplul a fost acuzat că a plătit echipajul pentru a nu porni în căutarea naufragiaților, acuzații considerate nefondate în urma anchetei.

Uriașul pachebot Titanic s-a scufundat la 15 aprilie 1912 în largul coastelor provinciei Terre-Neuve (Canada) după ce s-a ciocnit de un aisberg, provocând moartea a 1.500 de persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski