O ursoaică panda de la grădina zoologică din Taipei a simulat o sarcină pentru a primi mai multă atenție

O ursoaică panda de la grădina zoologică din Taipei a simulat o sarcină pentru a primi mai multă atenție

Ursoaica panda Yuan Yuan, pe care China a dăruit-o Taiwanului pentru a ameliora relațiile dintre cele două părți, a simulat în ultimele luni o sarcină pentru a obține mai multă hrană și un loc mai bun la grădina zoologică din Taipei, unde trăiește din 2008, informează miercuri agenția Xinhua, citată de EFE.

Din luna iunie, ursoaica de 11 ani a prezentat simptome care potrivit experților semnalau o posibilă sarcină, precum scăderea poftei de mâncare, dilatarea uterului și o mai mare prezență a progesteronului în fecale, fapt ce a suscitat speranțe că Yuan Yuan ar putea deveni curând mamă.

Totuși, veterinari de specialitate veniți din China cu misiunea de a examina femela au ajuns la concluzia că nu este vorba de nicio sarcină și că ursoaica a simulat simptomele, după ce a fost inseminată artificial la sfârșitul lunii martie.

Potrivit presei chineze și taiwaneze, eventualitatea unei sarcini i-a dat lui Yuan Yuan posibilitatea de a obține mâncare mai bună și adăpost, astfel încât organismul ei a putut simula voluntar, sau involuntar, aceste simptome.

Yuan Yuan, care trăiește la grădina zoologică din Taipei alături de masculul Tuan Tuan, a dat deja naștere unui pui, Yuan Zai, în iulie de 2013, astfel încât ursoaica știe deja ce avantaje îi poate oferi o sarcină. Posibilitate urmărită cu mari speranțe de responsabilii cu prezervarea acestei specii aflată în pericol grav de dispariție.

Anul trecut, Ai Hin — o altă femelă de urs panda de la un centru de reproducere din China, care prezenta toate semnele unei gestații — a simulat de fapt sarcina pentru a beneficia de atenția îngrijitorilor și de mai multă hrană.

Potrivit agenției Xinhua, astfel de "sarcini false" nu sunt deloc rare în cazul speciilor amenințate, iar femelele panda care au beneficiat deja de tratament preferențial în timpul gestației continuă să manifeste semnele unei sarcini pentru a primi în continuare atenție. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria