Obsesia lui "El Chapo" pentru actrița Kate Del Castillo a ajutat la capturarea acestuia (oficial)

Aparenta "obsesie" a baronului drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman pentru actrița mexicană de telenovele Kate Del Castillo a ajutat autoritățile la capturarea acestuia, a declarat marți o sursă apropiată guvernului mexican, citată de AFP.

Kate Del Castillo, o populară actriță de 43 de ani, care i-a scris traficantului de droguri în 2012, a servit ca intermediar pentru întâlnirea controversată dintre Guzman și actorul american Sean Penn, în luna octombrie, cu trei luni înainte de arestarea traficantului fugar.

După acest interviu, de care autoritățile aveau cunoștință la momentul respectiv, militarii s-au apropiat de zona extrem de izolată unde "El Chapo" își găsise refugiu, în statul mexican Sinaloa, fieful său natal. Obiectivul era "de a-l împinge spre un oraș", a precizat sursa reporterilor, sub acoperirea anonimatului.

Puternicul lider al cartelului Sinaloa, care a scăpat a doua oară dintr-o închisoare de maximă securitate în luna iulie printr-un tunel săpat sub celula sa, a venit în cele din urmă să se ascundă săptămâna trecută în orașul Los Mochis, unde a fost arestat în timpul unei operațiuni a marinei mexicane.

Potrivit oficialului citat, celălalt element care l-a motivat pe Guzman să părăsească munții a fost dorința sa "aproape obsesivă" de a o revedea pe actriță.

Guzman folosea porecla "Hermosa" ("Frumoasa") pentru a se referi la actrița care devenise extrem de populară în Mexic, după ce o interpretase pe lidera unui cartel în serialul "Regina Sudului", a indicat un alt oficial. Mai multe DVD-uri cu această serie televizată au fost descoperite în casa unde se ascundea "El Chapo" din Los Mochis.

În timpul asaltului poliției, Guzman a scăpat printr-un tunel ascuns în spatele unei oglinzi, însă a fost arestat într-o mașină furată, fără a o putea revedea pe actriță.

Într-un articol publicat sâmbătă în magazinul Rolling Stone, Sean Penn a declarat că del Castillo a fost în contact cu Guzman prin mesaje și scrisori.

Baronul drogurilor își dorea realizarea unui film biografic despre viața sa și pentru acesta "nu avea încredere decât în Kate", a scris actorul american premiat cu Oscar.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze