„Ochiul“ din priză: cum au furat hoţii datele cardurilor bancare montând camere video la vedere

„Ochiul“ din priză: cum au furat hoţii datele cardurilor bancare montând camere video la vedere

Hoţii au găsit un loc numai bun de ascuns camere video pentru a înregistra codul PIN al utilizatorilor de carduri. Ei au mascat camera într-o priză şi au pus-o deasupra automatelor de vândut cartele de metrou în staţiile din New York, notează Business Insider. În ciuda ascunzătorii foarte bune, e, totuşi, cam ciudată amplasarea unei prize deasupra unui astfel de aparat.

Camera video de deasupra automatului înregistra codul PIN, iar un alt aparat montat pe fanta unde se introduce cardul copia informaţiile importante. Rezolvarea celor de la Metropolitan Transportation Authority a fost să îi sfătuiască pe oameni să folosească sistemul abonamentelor plătite direct din contul bancar. Astfel, nu mai e nevoie să îşi utilizeze cartea de credit la vreunul dintre automatele din subteran.

Dispozitivul de copiat carduri

Tot de tehnologie, deşi într-o manieră puţin mai complicată, s-au folosit şi câţiva hackeri europeni care s-au îmbogăţit folosind stick-uri USB şi viruşi. Cercetătorii care au identificat frauda au prezentat modul de operare al hackerilor la evenimentul Chaos Computing Congress din Germania, în ianuarie. Furturile din bancomate au fost descoperite în luna iulie 2013, după ce o bancă a observat că maşinăriile erau golite de bani, cu toate că ar fi trebuit ca seifurile să fie pline.

Pentru a retrage bani, hackerii trebuiau să introducă un cod special, format din 12 caractere, care le dădea acces la un meniu special de unde aflau câte bancnote se află în seif. Apoi, hoţii scoteau banii cu cea mai mare valoare, pentru a petrece cât mai puţin timp în faţa bancomatului şi pentru a nu trezi suspiciuni.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…