Radu Budeanu, intermediarul mitei de cinci milioane de dolari care ar fi ajuns la Elena Udrea

Radu Budeanu, intermediarul mitei de cinci milioane de dolari care ar fi ajuns la Elena Udrea

Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, este cercetat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind acuzat că ar fi intermediat mita de cinci milioane de dolari presupus a fi primită de fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Radu Budeanu, intermediarul mitei de cinci milioane de dolari care ar fi ajuns la Elena Udrea (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că Radu Ioan Budeanu este cercetat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind luată, miercuri, în cazul acestuia măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, pentru o cauţiune de două milioane de lei.

Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, a fost ridicat de procurori, miercuri, şi dus la DNA, unde a fost audiat mai multe ore, în legătură cu mita care ar fi fost primită de Elena Udrea de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, pentru ca firma acestuia să aibă asigurată continuarea derulării unui contract încheiat cu Hidroelectrica.

Potrivit procurorilor, în vara anului 2010, Elena Udrea, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi de persoană cu funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediul lui Radu Budeanu, suma de cinci milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea în continuare a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică încheiat cu Hidroelectrica.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…