Rămășițele lui Cervantes vor rămâne la Biserica Trinitarelor din Madrid

Rămășițele lui Cervantes vor rămâne la Biserica Trinitarelor din Madrid

Rămășițele lui Miguel de Cervantes identificate în cripta Bisericii Trinitarelor din Madrid vor rămâne în acest lăcaș de cult, așa cum a dorit autorul romanului "Don Quijote", beneficiind de atenția cuvenită, a declarat marți, într-o conferință de presă, primarul Madridului, Ana Botella.

Ana Botella a subliniat că măicuțele de la mănăstire sunt de acord să păstreze aceste rămășițe, conform dorinței lui Cervantes, și speră ca în scurt timp acestea să fie plasate într-un loc amenajat cum se cuvine în interiorul lăcașului, relatează agenția EFE.

Jose Francisco Garcia, director general pentru patrimoniu în cadrul primăriei din Madrid, a declarat că Cervantes a fost îngropat fără îndoială 'înfășurat într-un veșmânt specific celui de-al treilea ordin franciscan, la care aderase cu puțin timp înaintea morții, într-un sicriu modest, cu mâinile pe piept ținând o cruce și cu fața descoperită...El a fost înmormântat sâmbătă, 23 aprilie, în cea mai modestă mănăstire din Madrid', a spus el.

Doamna primar a spus că nu a fost luată o decizie cu privire la o ceremonie omagială la 23 aprilie, data comemorării morții lui Cervantes în 1616 și în care se marchează totodată Ziua Cărții. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …