Ray Wilson, fost solist şi compozitor al trupei Genesis, concertează în premieră în România

Ray Wilson, fost solist şi compozitor al trupei Genesis, concertează în premieră în România

Ray Wilson, fost solist şi compozitor al legendarei trupe Genesis, considerat unul dintre cei mai buni vocalişti din Marea Britanie, va susţine un concert în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 11 mai, de la ora 19.00.

Ray Wilson (Imagine: www.raywilson.net)

Ray Wilson, solistul şi compozitorul legendarei trupe Genesis între anii 1996 - 1999, considerat unul dintre cei mai buni vocalişti din Marea Britanie de către Classic Rock Magazine, vine pentru prima data în România, la invitaţia www.vreaubilet.ro , şi va concerta pe scena Sălii Palatului, pe 11 mai, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Ray Wilson aduce în Romania unul dintre cele mai de succes spectacole live ale sale, "Genesis Classic", care reuneşte pe scenă muzicieni din Ansamblul Simfonic din Berlin şi membrii trupei Stiltskin.

Proiectul "Genesis Classic" celebrează muzica trupei rock Genesis, prin interpretări ale celor mai cunoscute piese ale formaţiei.

Ray Wilson este recunoscut mondial ca un renumit solist şi compozitor şi este apreciat de criticii muzicali pentru prezenţa sa scenică.

Scoţianul Ray Wilson s-a lansat în muzică la începutul anilor '90 alături de fratele său, Steve, cu trupa Guaranteed Pure, cu care a scos trei albume şi alături de care a concertat în Marea Britanie şi în toată Europa. În 1994, Wilson a devenit vocalistul trupei Stiltskin, alături de care a lansat piesa "Inside", care s-a bucurat de succes încă de la început, ajungând pe locul I în multe topuri europene.

Datorită succesului pe care l-a avut cu trupa Stiltskin, Ray Wilson a atras atenţia trupei rock Genesis şi a primit oferta de a fi solist şi compozitor al formaţiei după plecarea lui Phil Collins, în 1996. Astfel că, din 1996 până în 1999, Ray a fost cântăreţ şi compozitor al trupei rock Genesis şi a scos împreună cu aceasta albumul "Calling All Stations", al patrulea cel mai vândut material discografic al formaţiei. În martie 2010, Genesis a fost inclusă pe Rock'n'Roll Hall of Fame, fiind recunoscută ca una dintre cele mai importante şi influente trupe rock din lume.

După ce trupa rock s-a destrămat, Wilson şi-a continuat proiectele, iar în 1999 a lansat albumul "Millionairhead" cu trupa sa noua, CUT_, din care au făcut parte foştii membri ai Guaranteed Pure şi toboşarul grupului Genesis, Nir Z, piesele fiind scrise de Ray împreună cu fratele său, Steve.

În 2006, Ray a reunit Stiltskin, alături de care a scos albumul "She", iar, în urma unui turneu prin Europa, a lansat DVD-ul "Propaganda Man". În 2011, Ray şi Stiltskin au lansat un nou album de studio, "Unfulfillment".

Ray Wilson, în vârstă de 46 de ani, a cântat pe cele mai mari scene ale lumii ca artist solo, ca membru al trupelor sale sau ca invitat special alături de The Cranberries, Supertramp şi Armin van Buuren.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti s-au pus în vânzare online, pe vreaubilet.ro, şi la standul vreaubilet.ro din Unirea Shopping Center Bucureşti.

Biletele pot fi cumpărate la următoarele categorii de preţuri: VIP - 300 de lei, categoria I - 225 de lei, categoria a II-a - 200 de lei, categoria a III-a - 175 de lei şi categoria a IV-a - 150 de lei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...