Reşedinţa londoneză a lui Jamie Oliver a fost spartă. Hoţii au furat obiecte valorând mii de lire

Reşedinţa londoneză a lui Jamie Oliver a fost spartă. Hoţii au furat obiecte valorând mii de lire

Reşedinţa pe care maestrul bucătar Jamie Oliver o deţine în nordul Londrei a fost spartă de persoane rămase neidentificate, care au furat obiecte şi bunuri în valoare de câteva mii de lire sterline, informează dailymail.co.uk.

Reşedinţa londoneză a lui Jamie Oliver a fost spartă. Hoţii au furat obiecte valorând mii de lire (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Hoţii au pătruns în vila celebrului maestru bucătar britanic prin garaj, iar apoi au intrat în subsolul reşedinţei. Jamie Oliver a fost anunţat în legătură cu această spargere de un vecin, care a remarcat că una dintre uşile de acces în vilă fusese lăsată deschisă, la începutul acestei luni.

Poliţia examinează în prezent imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a încerca să îi identifice pe hoţi, care au comis acest jaf după ce au aflat că Jamie Oliver şi familia sa urmează să se mute în altă casă.

Se crede că hoţii au spart această vilă, evaluată la 7 milioane de lire sterline, pentru a fura mai multe aparate şi dispozitive electrice.

Jamie Oliver, în vârstă de 40 de ani, soţia sa, Jools, şi cei patru copii ai cuplului se aflau în casa lor de la ţară, în comitatul Essex, în momentul producerii jafului.

Familia Oliver este pe punctul de a se muta într-o casă mai mare, în cartierul exclusivist Hampstead. Noua proprietate, estimată la 10 milioane de lire sterline, include o vilă ce datează din secolul al XVII-lea, cu opt dormitoare, dar şi o grădină impresionantă.

În prezent, mai multe echipe de muncitori lucrează la renovarea acestei proprietăţi, înainte ca familia Oliver să poată să se mute.

Poliţia britanică este de părere că jaful a fost comis pe 2 octombrie, în jurul orei locale 21.00.

Jamie Oliver are o avere estimată la 180 de milioane de lire sterline.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şefi. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, ulterior Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă angajamentul faţă de cauza reciclării.

În ultimii ani, Jamie Oliver a pledat pentru introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli. Recent, acesta a lansat un documentar care promovează un "război absolut" împotriva zahărului şi a îndulcitorilor artificiali, însă demersul său a fost criticat de unii dintre colegii săi de breaslă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție