România participă la Festivalul de la Veneţia cu un scurtmetraj: „Artă”, în regia lui Adrian Sitaru

Regizorul Adrian Sitaru se întoarce la Veneţia, la această ediţie cu numărul 71 a festivalului de film, cu noul scurtmetraj după ce, în 2008, filmul “Pescuit sportiv“ avea premiera mondială în cadrul "Venice Days".

Despre scenariul care îi poartă semnătura, Adrian Sitaru povesteşte : “«Artă» este un film născut din discuţiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj «Fixeur», despre o minoră traficată sexual. Gândul că va trebui să căutăm o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a făcut să analizăm mult mai atent ce înseamnă abuz şi cât de uşor putem deveni abuzatori în numele cauzelor drepte, în numele jurnalismului de calitate sau al artei.”, a declarat regizorul.

“Artă“ este o productie 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuţie fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, montajul de Andrei Gorgan. Evenimentul este susţinut de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…