România participă la Festivalul de la Veneţia cu un scurtmetraj: „Artă”, în regia lui Adrian Sitaru

România participă la Festivalul de la Veneţia cu un scurtmetraj: „Artă”, în regia lui Adrian Sitaru

Regizorul Adrian Sitaru se întoarce la Veneţia, la această ediţie cu numărul 71 a festivalului de film, cu noul scurtmetraj după ce, în 2008, filmul “Pescuit sportiv“ avea premiera mondială în cadrul "Venice Days".

Despre scenariul care îi poartă semnătura, Adrian Sitaru povesteşte : “«Artă» este un film născut din discuţiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj «Fixeur», despre o minoră traficată sexual. Gândul că va trebui să căutăm o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a făcut să analizăm mult mai atent ce înseamnă abuz şi cât de uşor putem deveni abuzatori în numele cauzelor drepte, în numele jurnalismului de calitate sau al artei.”, a declarat regizorul.

“Artă“ este o productie 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuţie fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, montajul de Andrei Gorgan. Evenimentul este susţinut de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro