România participă la Festivalul de la Veneţia cu un scurtmetraj: „Artă”, în regia lui Adrian Sitaru

România participă la Festivalul de la Veneţia cu un scurtmetraj: „Artă”, în regia lui Adrian Sitaru

Regizorul Adrian Sitaru se întoarce la Veneţia, la această ediţie cu numărul 71 a festivalului de film, cu noul scurtmetraj după ce, în 2008, filmul “Pescuit sportiv“ avea premiera mondială în cadrul "Venice Days".

Despre scenariul care îi poartă semnătura, Adrian Sitaru povesteşte : “«Artă» este un film născut din discuţiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj «Fixeur», despre o minoră traficată sexual. Gândul că va trebui să căutăm o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a făcut să analizăm mult mai atent ce înseamnă abuz şi cât de uşor putem deveni abuzatori în numele cauzelor drepte, în numele jurnalismului de calitate sau al artei.”, a declarat regizorul.

“Artă“ este o productie 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuţie fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, montajul de Andrei Gorgan. Evenimentul este susţinut de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?