Serviciul CONTROVERSAT care vine în România

Serviciul CONTROVERSAT care vine în România

Uber, aplicaţia controversată pentru smartphone care face legătura în timp real între pasageri şi şoferii dispuşi să ofere contra cost servicii de transport, se lansează şi în România sub forma uberX, Bucureştiul fiind primul oraş care beneficiază de serviciile platformei, potrivit unui anunţ publicat pe blogul oficial al companiei.

Uber se lansează oficial în România. Cum funcţionează aplicaţia controversată (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Bucureşti, suntem încântaţi să te cunoaştem!", începe anunţul scris pe blogul aplicaţiei. "Uber aduce Bucureştiului o formă alternativă de transport urban şi vrem să evidenţiem calitatea serviciilor noastre - şi clienţii noştri satisfăcuţi".

Ce este Uber

Uber este o aplicaţie de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.

Bucureştenii care vor să folosească serviciile Uber trebuie să urmeze paşii de mai jos:

  • Să descarce aplicaţia pentru iOS sau Android sau să se înregistreze aici;

  • Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit - creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;

  • Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina - drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;

  • Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşiş.

Primul drum cu Uber este oferit gratis

Potrivit blogului oficial, primul drum făcut prin Uber este gratis în limita a 30 de lei pentru cei care introduc în aplicaţie codul UBERBUCHAREST (valabil până pe 25 aprilie).

Cu ocazia lansării, aplicaţia vine la pachet cu preţuri promoţionale, tariful special fiind de 1,39 lei pe kilometru. Taxa minimă pentru o destinaţie trebuie să atingă 6 lei, aceasta fiind şi suma care trebuie plătită în caz de anulare a comenzii.

Câteva exemple de tarife în funcţie de destinaţii sunt:

    Aeroportul Henri Coandă – Piaţa Universităţii: 40 RON
    Centrul Vechi – Drumul Taberei: 18 RON
    Calea Floreasca – Gara de Nord: 11 RON

Tot pe blogul oficial se mai precizează că, întrucât aplicaţia se află la început în România, numărul maşinilor puse la dispoziţie este limitat, iar timpul de sosire poate fi ceva mai lung.

Uber - aplicaţie controversată

Uber a fost intens criticată în 2014 din cauza unor incidente de siguranţă cu şoferii săi, dar şi din cauză că se lansează în multe oraşe din lume fara a acorda atenţie legislaţiei din domeniul taximetriei. Cel mai grav caz legat de Uber a avut loc în India, unde un şofer al companiei a violat o clientă. Cazul a stârnit un uriaş scandal, generat de criticile asupra selecţiei şoferilor de către companie.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...