Sex contra unui pictorial în „Vogue”: oferta unui fotograf celebru

Sex contra unui pictorial în „Vogue”: oferta unui fotograf celebru

Fotograful, care i-a avut ca subiecţi pe Barack Obama, Miley Cyrus şi Lady Gaga, a mai fost acuzat de comportament nepotrivit şi hărţuire sexuală de către alte modele.

Cu toate că artistul, ale cărui pictoriale au apărut în „The Rolling Stone”, „GQ”, „Haarper Bazaar” şi multe alte publicaţii, neagă vehement, iar purtătorul său de cuvânt susţine că mesajul postat de Appleton este fals, oamenii din industrie au început să reacţioneze deja vizavi de ceea ce pare să fie picătura care a umplut paharul.

Dacă Jean Paul Gaultier rămâne copilul teribil al modei, iar Mick Jagger continuă să fie artistul preferat de câteva decenii, domeniul fotografiei este reprezentat de Terry Richardson, în ceea ce priveşte latura nonconformistă şi lipsită de pudori a acestei arte.

Orice geniu trebuie înţeles şi acceptat aşa cum este, dar în ceea ce-l priveşte pe Terry Richardson, acuzaţiile aduse compromit talentul acestuia.

Modelul britanic Emma Appleton susţine că oferta cu pricina a fost primită într-un mesaj de pe contul fotografului de Facebook, duminică seara. Aceasta implica o şedinţă foto în apartamentul lui Richardson din New York. Mesaj negat ulterior de fotograf, prin purtătorul său de cuvânt.

„If I can f*** you I will book you in ny (sic) for a. (sic) shoot for Vogue (Dacă pot să te f** te programez în New York la o şedinţă foto pentru Vogue)”.

La primirea mesajului, Appleton n-a mai stat pe gânduri şi a postat un print screen pe Twitter. Un val de replici au făcut-o să-şi şteargă contul, dar şi să înlăture imaginea de pe Instagram.

„Am spus «Ce?», iar el m-a întrebat în continuare dacă da sau nu”, a răspuns modelul pe Twitter. „Nu, nu sunt fata ta, pa, ha”, i-a răspuns aceasta.

Appleton (foto), care lucrează de cinci ani în domeniu, spune că industria modei este dată peste cap. „Lucrez ca model de 5 ani şi nu am mai avut parte de aşa ceva, aşa că nu este în regulă”, a răspuns aceasta pe Twitter.

Cum contul ei a fost inundat de răspunsuri, întrebări, chiar acuzaţii, Appleton a ţinut să mai precizeze ceva înainte să-şi şteargă contul. „Faptul că oamenii cred că aşa ceva este acceptabil mă dă peste cap. Hai, pa”, a scris ea.

„Ultimul pictorial pe care Terry Richardson l-a făcut pentru ediţia americană Vogue a fost în iulie 2010, iar noi nu avem niciun plan să mai lucrăm cu el pe viitor”, a spus reprezentantul publicaţiei, Hildy Kuryk, pentru „The Wrap”.

În ciuda numeroaselor acuzaţii de hărţuire sexualp, Richardson nu a fost niciodată condamnat. Continuă să lucreze pentru revistele-etalon ale industriei, cu vedete precum Lady Gaga, care îl ridică în slăvi după colaborarea lor.

„Prădător sexual” şi „nenorocit” sunt doar câteva dintre cuvintele alese chiar şi de anumite celebrităţi pentru a-l descrie.

„Aleg să ignor un ciclu întreg de bârfe şi acuzaţii false la adresa mea”, răspundea la un moment dat fotograful. „Simt că dacă aş răspunde ar fi o trădare faţă de munca şi caracterul meu. Acuzaţiile apărute în ultimele luni sunt vicioase şi întortocheate, devenind nimic mai mult decât mesajele pline de ură ale unor persoane”, scria acesta. „Fără vocea mea, tot ce rămâne este minciună”, a conchis acesta.

Modelul danez Rie Rasmussen spune că fetele care lucrează cu Tery Richardson „sunt prea speriate să refuze pentru că agenţia le-a angajat şi sunt prea tinere ca să-şi ia apărarea”. „Se foloseşte de fetele tinere, uşor de manipulat, le dezbracă şi le face poze de care să le fie ruşine mai târziu. Îi plac fetele care par minore, abuzate, care arată ca nişte dependente de heroină. Nu înţeleg cum cineva poate lucra cu el”, a spus aceasta, potrivit „Daily Mail”.

Un alt model, canadianca Liskula Cohen, a plecat din mijlocul unui pictorial pentru „Vogue” odată ce Richardson a devenit explicit în dorinţele sale. Într-un interviu acordat „New Statesman”, Cohe a descris cum bărbaţi i s-au alăturat în timpul şedinţei foto, fără să fie modele sau actori, ci prieteni ai lui Richardson. Fotograful cerea să mimeze gesturi sexuale cu aceştia, în timp ce el fotografia.

„Voia să fiu complet goală şi să mă ocup de unul dintre bărbaţi, în timp ce şi el se dezbrăca complet. Luaţi o gardă de corp cu voi, nu vă daţi jos hainele, iar dacă el se expune, chemaţi poliţia”, sfătuieşte modelul viitoarele fete care vor ajunge în studioul acestuia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”