Silicon Valley și Casa Albă, întâlnire pentru blocarea activităților jihadiștilor pe rețelele de socializare

Silicon Valley și Casa Albă, întâlnire pentru blocarea activităților jihadiștilor pe rețelele de socializare

Șeful Apple, Tim Cook, și alți oficiali ai giganților din industria americană de IT discută sâmbătă la Casa Albă despre o posibilă colaborare a companiilor care dețin rețele de socializare cu agențiile federale americane în vederea stopării fenomenului recrutărilor online de către grupările jihadiste, scrie theverge.com.

Potrivit Reuters, oficiali de la Facebook, Google, Microsoft, Twitter și Dropbox, dar și de la alte companii IT americane, participă la discuțiile de Casa Albă cu oficiali ai administrației și ai agențiilor federale de securitate americane în vederea adoptării unor măsuri în acest sens.

Rețelele de socializare vor fi principala temă de discuție în cadrul întâlnirii, administrația SUA dorind ca giganții IT să facă mai mult pentru a opri accesul ISIS sau al altor grupări jihadiste la rețelele de socializare, pentru ca acestea să nu mai poată răspândi propaganda teroristă și să nu mai recruteze noi adepți. Companiile din domeniul tehnologiei informației pot identifica modalitățile de recrutare ale grupărilor teroriste și transmite agențiilor federale de securitate americane.

Cu toate că Reuters a relatat că nu se va discuta despre criptarea datelor, potrivit cotidianului Washington Post, criptarea ar putea fi un al doilea subiect de dezbatere al întâlnirii. De câțiva ani, agențiile federale au cerut companiilor IT să le permită un acces mai ușor la informațiile pe care acestea le au stocate, în virtutea obiectivelor ce vizează lupta împotriva terorismului. Cererea agențiilor federale s-a lovit însă de obiectivul companiilor privind protecția datelor, chestiune cu care companiile au fost foarte circumspecte, mai ales după declanșarea scandalului din 2013 privind programul de supraveghere în masă desfășurat de Agenția pentru Securitate Națională (NSA), scrie theverge.com.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...