Silicon Valley și Casa Albă, întâlnire pentru blocarea activităților jihadiștilor pe rețelele de socializare

Silicon Valley și Casa Albă, întâlnire pentru blocarea activităților jihadiștilor pe rețelele de socializare

Șeful Apple, Tim Cook, și alți oficiali ai giganților din industria americană de IT discută sâmbătă la Casa Albă despre o posibilă colaborare a companiilor care dețin rețele de socializare cu agențiile federale americane în vederea stopării fenomenului recrutărilor online de către grupările jihadiste, scrie theverge.com.

Potrivit Reuters, oficiali de la Facebook, Google, Microsoft, Twitter și Dropbox, dar și de la alte companii IT americane, participă la discuțiile de Casa Albă cu oficiali ai administrației și ai agențiilor federale de securitate americane în vederea adoptării unor măsuri în acest sens.

Rețelele de socializare vor fi principala temă de discuție în cadrul întâlnirii, administrația SUA dorind ca giganții IT să facă mai mult pentru a opri accesul ISIS sau al altor grupări jihadiste la rețelele de socializare, pentru ca acestea să nu mai poată răspândi propaganda teroristă și să nu mai recruteze noi adepți. Companiile din domeniul tehnologiei informației pot identifica modalitățile de recrutare ale grupărilor teroriste și transmite agențiilor federale de securitate americane.

Cu toate că Reuters a relatat că nu se va discuta despre criptarea datelor, potrivit cotidianului Washington Post, criptarea ar putea fi un al doilea subiect de dezbatere al întâlnirii. De câțiva ani, agențiile federale au cerut companiilor IT să le permită un acces mai ușor la informațiile pe care acestea le au stocate, în virtutea obiectivelor ce vizează lupta împotriva terorismului. Cererea agențiilor federale s-a lovit însă de obiectivul companiilor privind protecția datelor, chestiune cu care companiile au fost foarte circumspecte, mai ales după declanșarea scandalului din 2013 privind programul de supraveghere în masă desfășurat de Agenția pentru Securitate Națională (NSA), scrie theverge.com.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”