SPIONUL SECRET al lui Hitler: Ce rol a jucat în cel de-al Doilea Război Mondial

SPIONUL SECRET al lui Hitler: Ce rol a jucat în cel de-al Doilea Război Mondial

Coco Chanel a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai inspirate creatoare de modă din toate timpurile sau ca fiind prima persoană care a avut un parfum care să-i poarte numele. Mai puţin cunoscut este faptul că despre Coco Chanel există informaţii că ar fi fost spion nazist.

Deşi Coco Chanel ar fi negat mereu că ar fi colaborat cu naziştii, se pare că există documente care demonstrează faptul că celebra creatoare franceză ar fi fost spioană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informează Daily Mail .

Potrivit unui documentar realizat de postul francez de televiziune France 3, există documente care dovedesc fără urmă de îndoială că designerul a fost membru al Abwehr, serviciul de informaţii al statului major german.

În documentar se menţionează că implicarea aceasteia în spionaj datează din perioada în care armata franceză a cedat teren, în 1940. Ea locuia la Paris, la hotelul Ritz, şi a început o relaţie amoroasă cu un spion german, pe numele lui Hans Günther von Dincklage. Coco Chanel, care avea 57 de ani în 1940, a devenit o prezenţă constantă în anturajul ofiţerilor nazişti, iar în 1943 a fost trimisă la Madrid, unde a încercat să exploateze faptul că îl cunoscuse pe Winston Churchill pentru a ajunge la o înţelegere cu ofiţerii britanici staţionaţi acolo.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...